Lesz valami különleges a Xiaomi hamarosan bemutatkozó csúcstelefonján

Lesz valami különleges a Xiaomi hamarosan bemutatkozó csúcstelefonján

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Egy érdekes hírt osztott meg a Xiaomi a hónap végén érkező csúcstelefonjáról, a Mi Mix 2s-ről.

Mi is hírt adtunk arról, hogy március 27-én érkezik egy Xiaomi-csúcstelefon, amelyikbe a Qualcomm mostani legerősebb lapkakészlete, a Snapdragon 845 kerül. A gyártó még azt is beharangozta, hogy ez a chipkészlet nagyobb teljesítményű lehet, mint a konkurens készülékekbe kerülő, hála a Qualcomm-mal való együttműködésének.

A napokban azt is megígérte a Xiaomi, hogy hamarosan egy további fontos tudnivalót közöl a telefonjáról, és már fel is került a Weibóra, hogy a telefon kamerája mesterséges intelligencia képességekkel fog rendelkezni.

©

A poszt egyenesen azt állítja, hogy a telefon technológiai áttörést jelent majd a mesterséges intelligenciában és a fotózásban. A Mi Mix 2s firmware fájljaiból mindenestre kiderül, hogy a kamerát jelenetfelismerési képességgel ruházták fel: virágot, ételt, dokumentumot, eget, cicát, kutyát, napfelkeltét/naplementét, zöld növényeket, havat, füvet, tengert, várost, felhőt stb. tud majd azonosítani. (Hasonlóra egyébként már a Huawei Mate 10 Pro is képes.)

Úgy tudni, hogy a telefon a Sony IMX 363 modullal érkezik, ugyanez a szenzor található meg egyébként a nemrégiben bemutatott ASUS Zenfone 5-ben is. Arról is hallani, hogy esetleg duplakamera lesz a készülék hátoldalán, és abból a Sony lencséje az egyik.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.