Ezek a memóriakártyák azoknak készültek, akik szeretnek játszani

Ezek a memóriakártyák azoknak készültek, akik szeretnek játszani

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

Három különböző kapacitású memóriakártyával rukkolt ki a HyperX. Ezeket a kiegészítőket főleg a játékosoknak ajánlják.

A Kingston játék divíziója, az elsősorban fejhallgatóiról, egereiről, billentyűzeteiről ismert HyperX játékosoknak készült, 64 GB, 128 GB és 256 GB kapacitású microSD kártyákat jelentett be. A kártyák olvasási sebessége 100 MB/s, az írási sebesség 80 MB/s, és ezzel már messzemenően megfelelnek a Nintendo Switch microSD kártyák felé támasztott követelményeinek. Nem véletlenül említettük a Nintendo Switchet, aki ilyen konzolt használ, az hamar szembesülhet, hogy sok játékhoz kevés az alapból meglévő tárhely. A kártyák persze nem csupán a Nintendo konzoljaiban használhatók, hanem okostelefonokhoz (androidosokhoz), tabletekhez és egyéb mobileszközökhöz is.

©

A kártyák képesek megfelelni a játékokra és letölthető tartalmakra vágyó felhasználók igényeinek, hiszen nem kell sokat várniuk a letöltésekkor, ráadásul több kártyát sem kell maguknál hordaniuk, azaz valójában mások, mint azok a „normál” microSD kártyák, amelyeken fotókat, videókat, zenéket őriznek. A kártyák mindemellett kielégítik az UHS-1. CL10, Speed Class (U3) és A1 teljesítmény követelményeket, azaz úgy képesek az alkalmazásokat és a játékokat tárolni és betölteni, mint például az okostelefon belső memóriája.

A legkisebb kapacitású kártya 50 dollárba (nagyjából 14 ezer forintnak megfelelő összegbe), míg a 256 GB-os 200 dollárba (körülbelül 56 ezer forintba) kerül, és egyelőre az amerikai és a kanadai Amazonon érhetők el. Cseppnyi adalék: a SanDisk 256 GB-os Micro SDXC kártyája jelenleg 100 dollár az Amazonon, igaz, egy picit lassabb, mint az újdonságok.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, kövesse a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.