Van itt egy számítógép, amelyik többe kerül, mint egy vadonatúj Tesla Model 3

Van itt egy számítógép, amelyik többe kerül, mint egy vadonatúj Tesla Model 3

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A minőségi számítástechnikai eszközök köztudottan nem olcsók. Azonban az 8Pack masinájának ára olyan magas, hogy annyiért már autót is vásárolhat az ember. Ráadásul nem akármilyet, egy elektromos meghajtású Tesla is bőven kijön belőle.

Drága számítástechnikai eszközöket sok esetben láthattunk már, azonban az 8Pack számítógépe mindegyiknél különlegesebb. Egyrészt egy borzasztó erős masináról van szó, másrészt a benne lévő modulok miatt nem is egy, hanem két állomást kap az ember.

A kizárólag az Egyesült Királyságban kapható, a viszonteladó szerint a világ legerősebb, otthoni felhasználásra alkalmas gépében található egy

 

©

És ez még mindig "csak" a masina lelke, a másodlagos erőt biztosító háttér szintén nem gyenge. Mindez az OverclockersUK szerint kiválóan alkalmassá teszi erőforrás-igényes feladatok multitaskban való elvégzésére is, ráadásul 4K-s felbontás lehet rajta játszani, és tulajdonképpen bármivel.

©

Adódhat a kérdés, vajon mi pénzt kérnek egy ilyen összeállításért. Nos, utóbbit szándékosan hagytuk a végére, a dolog ugyanis több mint beszédes: az OrionX2 33 ezer fontba kerül, amely nagyjából 43 ezer dollárnak, vagyis kb. 11,6 millió forintnak felel meg. Mindez azért is érdekes, mert némileg kevesebbért, 35 ezer dollár környékén már egy Tesla Model 3-at vásárolhat az ember. Vagyis a számítógépért kért árból nem csak kijön elektromos meghajtású kocsi, még marad is.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Hozzászólások