Különleges természetfilmet forgat a National Geographic, akár ön is "benne" lehet

Különleges természetfilmet forgat a National Geographic, akár ön is "benne" lehet

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az Antarktiszra csupán néhányan jutnak el, ám a National Geographicnak és az Oculusnak hála hamarosan bárki körülnézhet a jég birodalmában.

A Facebook tulajdonolta Oculus szemüvegéhez sokféle tartalom érhető el, rövidesen pedig arra is lehetőséget ad majd, hogy használója az Antarktiszon "kalandozzon".

A különleges VR-élményt a remek természetfilmeket is vetítő National Geographickal készíti az Oculus. A most tavasszal megjelenő program szigorúan nézve egy játék, amelyben a felhasználó egy csapat eltűnt pingvin után kutat, miközben számos megpróbáltatás éri: kajakkal kell keresztülvágnia a jégtáblákkal teli vízben, később pedig jégfalakat megmásznia.

©

Bár a program mindössze 30 perces, a fejlesztők szerint számos olyan elem került bele, amelyek oktatják is a felhasználót. Ilyen például a hóvihar túléléséhez szükséges előkészületek vagy a sátorállítás. Utóbbit a felhasználóknak az Oculus Touch vezérlőkkel el is kell végezniük, vagyis a dolog nem egyetlen egérkattintásból áll.

A programot nagyjából egy éve készítik, szoros együttműködésben a National Geographickal, hogy az élmény minél valósághűbb legyen. (És ha ehhez épp a természetfilmek királya adja a keretet, valószínűleg nem is lesz vele probléma.) Az antartktiszos VR-kaland után az Oculus szerint régészet témakörben is várható hasonló.

A National Geographic nem csak az Oculusszal működik együtt, korábban a YouTube-ra is készítettek különleges filmepizódokat. Az utolsó ilyen az oroszlánok életét mutatta be, ráadásul egész újszerű perspektívában: a képeket 360 fokban rögzítették.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Hozzászólások