Adó-visszatérítést ígér, valójában átverés a NAV nevében küldött e-mail

Adó-visszatérítést ígér, valójában átverés a NAV nevében küldött e-mail

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

A legutóbbi alkalom után ezúttal is e-mailben, a NAV nevében próbálják a csalók rávenni a felhasználókat, hogy adják meg nekik személyes adataikat.

Rövid időn belül már a harmadik olyan próbálkozással találkozhatunk, amivel a magyar adófizetőket akarják átverni ismeretlenek a NAV nevében. Február elején egy különös SMS kezdett el terjedni, majd május elején már e-mailben próbálkoztak a bűnözők. Most újra elektronikus levélben akarják rászedni a gyanútlan áldozatokat – szerencsére egy első ránézésre is gyenge próbálkozással.

Bár a levél feladója a Nav Gov néven látható, amiről első ránézésre úgy gondolhatjuk, hogy a Nemzeti Adó- és Vámhivatalt takarja, valójában egy nagyon furcsa e-mail-címről küldték szét a levelet.

©

Ezen kívül egy piros-zöld NAV Magyar fejléccel igyekeznek átejteni a felhasználókat, majd a Tisztelt Ügyfelünk! megszólítás után teljesen magyartalan mondatok következnek.

Az idén kifizetett összes adót az online ügyfelek számára ellenorizték. Az év végén jelentkezzen be az alábbi linkre, és hajtsa végre az alábbi lépéseket: Adja meg nevét, vezetéknevét és azonosítószámát, és erosítse meg e-mailjeit. Biztosítjuk, hogy jogod van az ebben az évben fizetett pénz visszaszerzésére

– írják.

©

A cél természetesen ezúttal is az, hogy a felhasználó rákattintson a jókora méretű gombra, ami aztán minden bizonnyal adathalász oldalra vezetne, és nemcsak a nevet és e-mail-címet kérné be.

A levél alján egyébként további két hivatkozás látható, amivel még szeretnék behúzni a felhasználókat. Az egyik azt ígéri, le lehet iratkozni a "levelzőlistáról", a másik pedig azt mutatja meg, hogy milyen szolgáltatáson keresztül kaptuk meg a levelet. Mindkettő ugyanúgy az adathalász oldalra vezet.

©

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Hozzászólások