Már az Apple társalapítója is a Facebook ellen kampányol

Már az Apple társalapítója is a Facebook ellen kampányol

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

Steve Wozniak már tavaly törölte a Facebook-fiókját, most pedig ugyanerre buzdít másokat is. Az Apple társalapítója szerint a közösségi oldal(ak) használata nem biztonságos.

A TMZ amerikai celebportál állította meg néhány percre egy amerikai reptéren az Apple társalapítóját, Steve Wozniakot, hogy rövid interjút készítsenek vele. Wozniak készséggel állt a riporterek rendelkezésére, majd egy pillanatban arról kezdett beszélni, hogy a közösségi oldalak szerinte egyáltalán nem biztonságosak.

Wozniak nem csak általánosságban fejtette ki véleményét, konkrét neveket is említett: a Facebook körül sokasodó botrányoktól saját elmondása szerint kiveri a víz, és ezért is döntött úgy, hogy a tavaly kirobbant Cambridge Analytica-ügy után inkább törli magát az oldalról. Wozniak most ugyanerre buzdít másokat is, szerinte nincs min gondolkodni.

Az Apple társalapítója úgy látja, a közösségi oldalakkal megosztott információk nincsenek biztonságban, és ez alatt nem csak a Facebookot érti. Szerinte az Instagram ugyanúgy képes lehet hallgatózásra, annak ellenére is, hogy a Facebook számtalanszor kijelentette, nem csinálnak ilyesmit.

Nem Wozniak az első, aki a Facebook ellen kampányol. Korábban a WhatsApp üzenetküldő társalapítója is erre hívta fel a figyelmet. Hasonló kritikákat fogalmazott meg Mark Zuckerberg egykori jó barátja, Chris Hughes is, aki szerint az oldal mára akkorára nőtt, hogy hatalma az amerikai kormányét is lekörözi.

Egy idén februárban publikált kutatás szerint már egy hónapnyi Facebook nélküli élet is boldogabbá teszi az embert. Úgyhogy ha törölné magát, itt talál hozzá segítséget. Ha továbbra is facebookozni szeretne, de minél nagyobb biztonságban tudná személyes adatait, akkor itt talál 5 beállítást, melyeket jobb, ha most azonnal megcsinál a fiókjával – különös tekintettel a legutolsó pontra.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Hozzászólások