Használja a WhatsAppot? Hasznos újdonság érkezett, érdemes bekapcsolni

Használja a WhatsAppot? Hasznos újdonság érkezett, érdemes bekapcsolni

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

Az ujjlenyomat-ellenőrzés ma már szinte kötelező funkció egy telefonon. Néhány órája ilyen újdonsággal bővült a WhatsApp androidos változata is.

Ha ujjlenyomat-olvasóval rendelkező telefonunk van, a rajta őrzött adatokat valamelyest nagyobb biztonságban tudhatjuk, hiszen csak a saját, biometrikus azonosítónkkal lehet hozzáférni a készülékhez. Persze akadnak helyzetek, amikor még a forradalminak mondott újítás is átverhető.

A funkció a legtöbb esetben azért hasznos, így nem véletlen, hogy egyes szolgáltatások a saját felületeiken is támogatják azt. A Facebook tulajdonában álló WhatsApp szintén beépítette azt a rendszerébe, de hónapokon át csak az Apple eszközeivel lehetett kipróbálni. Egy frissítésnek hála mostantól azonban mindenki, tehát az androidosok is használhatják, ha akarják.

©

A funkció egy új hitelesítési módot jelent, amellyel ujjlenyomattal is feloldhatóvá válik az alkalmazás. Ez két okból is praktikus: az alkalmazásban küldött üzenetek tartalma nagyobb biztonságban lesz, hiszen rajtunk kívül senki nem olvashatja azokat – akkor sem, ha a feloldott telefon véletlenül más kezébe kerül, a funkcióval ugyanis csak az azonosítás után nyílik meg az app.

Az újfajta belépést a WhatsAppon belül, a Beállítások, Fiók, Adatvédelem, majd Ujjlenyomattal való feloldás parancsnál lehet engedélyezni. Ezután már csak egy megerősítésre van szükség. Azt is beállíthatjuk, hogy a zárolás azonnal, 1 vagy 30 perc elteltével történjen meg, illetve, hogy a küldött tartalom látszódjon-e az értesítésekben.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.