Betelt a pohár a Huaweinél, pert indít a cég az újabb amerikai szankció miatt

Betelt a pohár a Huaweinél, pert indít a cég az újabb amerikai szankció miatt

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

Az amerikai Szövetségi kommunikációs Bizottság (FCC) nemrég megtiltotta, hogy a telekommunikációs alapból pénzt kapjon a Huawei és a ZTE. A Huawei ezt már nem nézi tétlenül.

Eddig sem volt rá sok esély, hogy az Egyesült Államok és a Huawei – vagy inkább Kína – közti konfliktus az év végéig megoldódjon, de most már egészen biztos, hogy nem is fog. A The Wall Street Journal beszámolója szerint ugyanis a kínai vállalat beperelte az FCC-t, vagyis az Egyesült Államok Szövetségi Kommunikációs Bizottságát annak legutóbbi döntése miatt. Az FCC rendelkezése értelmében

megtiltotta, hogy Egységes Szolgáltatási Alapból (Universal Service Fund, USF) a telekommunikációs cégek olyan szolgáltatóktól vásároljanak eszközöket, amelyek nemzetbiztonsági kockázatot jelentenek.

Ez lényegében a Huaweit és a ZTE-t jelenti. Előbbi mindezt jogellenes lépésnek tekinti, és pert indított az FCC ellen. A cég szerint a kommunikációs bizottság döntése tévedéseken és pletykákon alapul, arról nem is beszélve, hogy a döntés negatívan hat majd az Egyesült Államok telekommunikációs lefedettségére.

A Huawei szerint az FCC semmilyen bizonyítékot nem tud felmutatni arról, hogy a vállalat a kínai kormány befolyása alatt állna.

A Huawei nemrég három francia szakembert is beperelt, akik szerint a cég nemzetbiztonsági kockázatot jelent az európai országra (is).

Ha kíváncsi a fejleményekre, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Hozzászólások