Kijelző alá tett szelfikamerát villantana a Samsung a Galaxy Fold 2-ben

Kijelző alá tett szelfikamerát villantana a Samsung a Galaxy Fold 2-ben

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A legfrissebb pletykák szerint a Samsungnak sikerült megoldania minden olyan akadályt, ami gátolja, hogy a kijelző alá kerüljön a szelfikamera. Egy koreai híroldal már azt is tudni véli, mikor lesz az első ilyen készülék bemutatója.

Az iPhone X 2017-es bemutatkozása óta azon versenyeznek a készülékgyártók, ki tudja jobban megközelíteni a 100 százalékos kijelző-test arányt. Ehhez különböző trükköket vetettek már be eddig is: készült a keretből előbújó szelfikamera, lyukasztott kijelzős mobil, sőt még olyan is, aminek hátoldali kamerája fordul szembe a felhasználóval.

A szelfikamerát elrejtő igazán izgalmas megoldás megjelenése azonban még várat magára. Bár a tavalyi évben az Oppo – majd néhány órával később a Xiaomi – belengette, hogy már úton van a kijelző alá rejtett szelfikamera kifejlesztése, egyelőre még nem került kereskedelmi forgalomba olyan mobil, amit ilyen technológiával szereltek volna fel. A Xiaomi elnöke, Lu Weibing szerint ennek az az oka, hogy a megvalósítás még nem tökéletes.

A Samsung viszont lehet, hogy már meg is tudta oldani a felmerült problémákat.

A korai nyelvű Aju News alapján a BGR azt írja, a tavaly bemutatott Galaxy Fold idén érkező utódjában – ami a cégen belül a Champ kódnevet viseli – már kijelző alá rejtett szelfikamerával találkozhatunk. Hogy mikor? A cikk szerint júliusban, a Samsung ugyanis állítólag akkor tervezi bemutatni az új, összecsukható okostelefonját.

A készülék kijelzőjére – ott, ahol a kamera optikája lesz – állítólag több apró lyukat "vágott" a Samsung, hogy a fény azon keresztül érkezzen be a szenzorhoz.

Hogy valóban kijelző alá rejtett szelfikamerával érkezik-e a Samsung új hajlítható kijelzős mobilja, egyelőre nem tudni. Meglepőnek viszont egyáltalán nem lenne meglepő a dolog, 2019 októberében ugyanis már arról pletykáltak, hogy a dél-koreai cégnek tényleg sikerült beépítenie a kijelző alá a kamerát, és hamarosan a gyártás is megindulhat.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.