A világháló atyja szerint a nők nincsenek biztonságban az interneten

A világháló atyja szerint a nők nincsenek biztonságban az interneten

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A world wide web 31. születésnapja alkalmából írt levelében igen szomorú dolgokat fogalmazott meg annak kitalálója, Tim Berners-Lee.

Nem biztonságos hely a nők számára az internet – vélekedett a world wide web feltalálója, Tim Berners-Lee abban a levélben, amelyet a technológia 31. születésnapja alkalmából írt.

A The Guardian beszámolója szerint Tim Berners-Lee úgy véli, ma sok nő szembesül fenyegető üzenetekkel és szexuális zaklatással az interneten, annak ellenére, hogy a világ elkötelezetten küzd a jelenség ellen.

A világháló atyjaként is ismert Berners-Lee több alkalommal hangoztatta, hogy nem tetszik neki, amivé az internet vált. A szakember nemrég nyilvánosságra hozta azt az akciótervet, amely segíthet újból rendes mederbe terelni a globális hálózatot, hogy megmeneküljünk egy „digitális disztópiától”.

Tim Berners-Lee szerint az internettel kapcsolatos problémákat csakis közös cselekvéssel lehet orvosolni, ehhez pedig mindenkire szükség van, a mérnökökre, a kutatókra és politikusokra is. Mint írta, a fiatal nők több mint fele tapasztalt már online zaklatást, ez a helyzet pedig folyamatosan romlik. Mindannyiunk érdeke, hogy a web biztonságos hely legyen – hangsúlyozta a WWW feltalálója.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.