A Facebook először törölte Donald Trump egyik posztját

A Facebook először törölte Donald Trump egyik posztját

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI/hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az amerikai elnök azt állította, hogy a gyerekek majdnem teljesen védettek a koronavírustól.

A Facebook törölte Donald Trump amerikai elnök egy posztját, mert téves információt tartalmazott – adta hírül csütörtökön az AP amerikai hírügynökség.

A Facebook most először törölt teljesen Trump-posztot, amely egy videó volt.

Ebben ez amerikai elnök azt állította, hogy a gyerekek "szinte teljesen védettek" a koronavírus-járványtól. A Facebook a videó eltávolítását azzal indokolta, hogy dezinformál a kórokozóról, ami ellenkezik a cég politikájával koronavírus-témában.

Az AP amerikai hírügynökség megjegyzi, hogy több tanulmány készítőinek feltételezése szerint a gyerekek valóban kevésbé hajlamosak elkapni a kórt, mint a felnőttek, és ha mégis megfertőződnek, nagyobb eséllyel vészelik át enyhe tünetekkel a betegséget. Egy áprilisban közzétett tanulmány szerzői 2500 gyerekre kiterjedőn arra jutottak, hogy öt fertőzött közül csupán egy szorult kórházi kezelésre, míg a felnőttek körében minden harmadik.

A CNBC azt írja, hogy a Twitter is lépett, blokkolták az elnök kampánycsapatának oldalát, a @TeamTrumpot, amíg a vonatkozó videót el nem távolítják onnan.

A hét elején egyébként megjelent egy amerikai tanulmány, amely épp azt mondta ki, hogy a gyerekek minden korcsoportja fogékony a koronavírusra.

Május végén a Twitter "hazugság" címkével látta el az elnök egyik május végi bejegyzését, Trump személyes ügyére két napon belül elnöki rendelet kiadásával reagált, amely szerinte képes lesz szabályozni az amerikai közösségi oldalakat. A Facebook-főnök Mark Zuckerberg azóta pedig belátta, vannak bejegyzések, amiket igen meg kell billogozni.

Június elején a Facebook és az Instagram is törölte Donald Trump jogsértő videóját, amelyben a George Floyd megölése miatti tüntetéshullám erőszakos pillanatai voltak láthatóak, alatta pedig az elnök beszédét hallhatta a néző.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Hozzászólások