Koronavírus elleni antitestet mutattak ki egy egészséges újszülött szervezetében

Koronavírus elleni antitestet mutattak ki egy egészséges újszülött szervezetében

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A gyerek anyukája még márciusban gyógyult ki a fertőzésből. Egyelőre nem tisztázott, hogy elkaphatja-e a betegséget egy terhes nőtől a születendő gyereke, a szingapúri eset ebben a kérdésben lehet az orvosok segítségére.

Koronavírus elleni antitesteket mutattak ki egy egészséges szingapúri újszülött szervezetében – írja a Reuters. Jelenleg nem egyértelmű, hogy az új koronavírus-fertőzést elkaphatja-e egy vűrandós nőtől a születendő gyereke, ennek tisztázásához vihet közelebb a mostani eset.

Az újszülött anyukája, Celine Ng-Chan még márciusban esett át a koronavírus-fertőzésen – idézik a Straits Times cikkét. Ng-Chan már nem koronavírusos, a szervezetében mostanra antitestek sincsenek a kórokozóval szemben. A baba ugyancsak egészséges, de nála kimutatták az antitesteket. Ng-Chan azt nyilatkozta a szingapúri lapnak: az orvosai úgy sejtik, hogy a gyerekében belőle származó antitesteket találtak.

Hasonló eseteket már Kínában is feljegyeztek a Reuters szerint. Egy, a JAMA Pediatrics szaklapban megjelent tanulmány alapján azt írják, ritka, hogy egy magzat vagy újszülött elkapná a fertőzést a beteg anyukájától.

Hozzászólások