Higgadtan viselte a tojásdobálást a brit kormányfő-helyettes

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Kék festékkel töltött tojást hajított egy elégedetlen egyetemista Nick Clegg brit miniszterelnök-helyettesre csütörtök este Glasgow-ban – közölte a helyi sajtó.

Tojással dobálta meg a brit miniszterelnök-helyettest egy egyetemista. A kék festékkel töltött tojás eltalálta a politikust, így festékes lett az arca és a zakója is. "Nicknek három tíz év alatti gyereke van, így nem ijed meg egy kis festéktől" – mondta a politikus szóvivője. A rendőrség őrizetbe vette a támadót, a glasgow-i egyetem 22 éves diákját, aki azzal indokolta tettét, hogy tiltakozását akarta kifejezni az ellen, hogy a Liberális Demokraták tavaly kormánykoalícióra léptek a Konzervatív Párttal.

Clegg a Liberális Demokraták vezetője. Glasgowban pártja aktivistáival találkozott, s Willie Rennie-vel, a Liberális Demokraták skóciai vezetőjével éppen a rendezvény helyszínére sétált, amikor a tojástámadás érte.

A politikus nem különösebben jött zavarba. Megmosta arcát, kicsit megtisztogatta zakóját, majd elmondta beszédét a pártaktivisták előtt. "Ezek a dolgok előfordulnak. Nem történt semmi" – mondta egy skóciai rádiónak később.

A kék színnel azonosítják hagyományosan a Konzervatív Pártot, amely 70 év után először tavaly alakított kormányt a Clegg vezette Liberális Demokratákkal. A pártban ez sok mindenkinek nem tetszett, a legradikálisabb libdemek körében a "Szégyen, hogy bekékültetek" (Shame On You For Turning Blue) jelszó dívott.