Már Németországban is több igazolt fertőzött van, mint Kínában

Már Németországban is több igazolt fertőzött van, mint Kínában

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Legkevesebb 2300 egészségügyi dolgozó lett koronavírusos az országban.

A Johns Hopkins Egyetem kimutatása szerint péntek délelőtt 84 794 ember hordozta bizonyítottan az új típusú koronavírust (SARS-CoV-2) Németországban, ami 6813 esettel – 8,7 százalékkal – több az egy nappal korábbi 77 981-nél.

Németország ezzel a negyedik helyen áll az igazolt fertőzöttek száma alapján összeállított országlistán, az Egyesült Államok, Olaszország és Spanyolország után, és közvetlenül Kína előtt, ahol 82 464 fertőzést tartanak nyilván hivatalosan.

A vírus okozta betegség (COVID-19) halálos áldozatainak száma 775-ről 931-re emelkedett az országban. A betegségből 22 440 igazolt fertőzött gyógyult már fel.

Az igazolt fertőzöttek között legkevesebb 2300 orvos és ápoló van – közölte a Robert Koch országos járványügyi intézet (RKI) a Süddeutsche Zeitung című lap érdeklődésére. Kiemelték azt is, hogy a ténylegesen fertőzöttek száma a kimutatottnál jóval magasabb lehet.

Jens Spahn szövetségi egészségügyi miniszter szerint még 12 hónapig tarthat az új vírus elleni védőoltás kifejlesztése, de a COVID-19 betegség elleni gyógyszerek jóval hamarabb elkészülhetnek, és ígéretes kutatások zajlanak már meglévő, más betegségekre használt készítményekkel.

Hozzászólások