Brazíliában már 360 ezer halottja van a járványnak

Brazíliában már 360 ezer halottja van a járványnak

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Argentínában három hónapos csúcson a halálos áldozatok száma.

Brazíliában a koronavírus-járvány halálos áldozatainak száma átlépte a 360 ezret – adta hírül szerdán a brazil egészségügyi minisztérium. Az országban 24 óra alatt a hivatalos közlés szerint 3459-en vesztették életüket a ragály miatt, és velük együtt már 361 884-en haltak meg koronavírusos fertőzés okán.

Az újonnan fertőzöttek száma is igen magas: keddről szerdára 73 513 emberről bizonyosodott be, hogy koronavírusos. A kórházak több tagállamban túlterheltek, az intenzív osztályokon ágyhiány van.

A 211 millió lakosú országban január 17-én kezdődtek az oltások, eddig 32,15 millió ember kapta meg az elsőt.

Argentínában közben három hónapos csúcsra emelkedett a koronavírus-járvány halálos áldozatainak napi száma szerdára: 368-an hunytak el. Velük eddig már közel 60 ezren vesztették életüket a ragály miatt a 45 millió lakosú dél-amerikai országban.

Az új fertőzöttek száma ugyancsak 24 óra alatt több mint 25 ezerrel emelkedett. 63 százalékukat Buenos Aires tartományban és a fővárosban jegyezték fel. A tartományban a járvány fékezése végett szigorításokat vezetnek be: hétfőtől bezárják az iskolákat, este nyolctól kijárási tilalom lép életbe, tilosak lesznek a beltéri sportok, a vallási és kulturális rendezvények április 30-ig.

Argentína kormánya ez idáig megpróbálta elkerülni a szigorú zárlatot, mivel a nemzetgazdaság elég törékeny állapotban van, ám a fertőzés annyira hevesen terjed napok óta, hogy rákényszerült a szigorra.

Hozzászólások