Árvíz és földcsuszamlás sújtja Vietnámot

Árvíz és földcsuszamlás sújtja Vietnámot

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Eddig már legalább 64-en meghaltak az október eleje óta tartó heves esőzések miatt kialakult árvíz és sárlavinák miatt Vietnámban.

Október eleje óta heves esőzés van Vietnámban: az indokínai ország az elmúlt évek legsúlyosabb áradásaival küzd. Vasárnap hajnalban legalább 22 katona tűnt el egy földcsuszamlásban a közép-vietnami Quang Tri tartomány egyik laktanyájában.

Az országot sújtó árvizek és sárlavinák eddig már legalább 64 ember halálát okozták eddig Vietnam középső részében, ahol a következő napokban is még nagy mennyiségű csapadékra kell számítani: jövő szerdáig még további 600 milliméternyi csapadékra kell még számítani a helyi meteorológiai intézet szerint.

A katonai körzet egyik egységére zúduló földcsuszamlás alig néhány nappal azután történt, hogy egy másik földcsuszamlás 13 embert sodort el, többségükben szintén katonákat a szomszédos Thua Thien Hue tartományban.

Thua Thien Hue tartományban a mentők továbbra is kutatnak 17 eltűnt építőmunkás után, akik vélhetően szörnyethaltak a hegyvidéki térségben hét elején bekövetkezett földcsuszamlásban. Az áldozatok után kutató mentőmunkások közül 13 szintén egy sárfolyam áldozatául esett. A holttestüket csütörtökön találták meg.

Az állami média beszámolói szerint Quang Tri tartomány folyóinak a vízállása több mint húsz éve nem volt olyan magas, mint most.

 

Hozzászólások