szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A NÚSZ szerint a lassulások, időszakos leállások csak helyi szinten lesznek tapasztalhatóak. Aki nem tud vásárolni, menjen át egy másik értékesítési pontra. Vagy vásároljon elővételben.

Fejlesztés miatt lassulásokra, időszaki leállásokra kell számítani az e-matrica- és HU-GO e-útdíj-értékesítési rendszerekben péntek este 18 óra 30 perctől hétfő reggel 8 óra 30 percig – tájékoztatta a NÚSZ csütörtökön az MTI-t. A közlemény szerint az e-matrica használat-arányos és a HU-GO megtett úttal arányos díjfizetési rendszerének fejlesztése miatt ezen felül szünetel az értékesítés a NÚSZ webes felületén pénteken 23 óra 30 perc és szombaton hajnali 2 óra között. A lassulások és a rövidebb idejű leállások a fejlesztések ütemezett élesítése miatt csak helyi szinten lesznek tapasztalhatóak. Ezért amennyiben egy viszonteladói ponton nem lehet úthasználati jogosultságot vásárolni, azt javasolják, hogy az utazók és fuvarozók keressenek fel egy másik értékesítési pontot.

A NÚSZ azt ajánlja, hogy a várakozás elkerülése érdekében úthasználati jogosultságot elővételben (a karbantartást megelőzően) vásárolják meg az ematrica.nemzetiutdij.hu vagy www.hu-go.hu weboldalon, SMS-ben, mobil applikációkon keresztül, az ügyfélszolgálati irodákban, vagy a viszonteladói partnereknél. Nem érinti a karbantartás a fedélzeti eszközt (OBU) használó HU-GO ügyfeleket, de gondoskodniuk kell arról, hogy a megjelölt időszakra is rendelkezzenek megfelelő egyenleggel – írták. Díjköteles útszakaszra való felhajtáskor már rendelkezni kell érvényes jogosultsággal – hangsúlyozta tájékoztatójában a NÚSZ.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!