A mentőszolgálat szerint nem veszélyes a rothadó mentőautó, de azért lecserélik

A mentőszolgálat szerint nem veszélyes a rothadó mentőautó, de azért lecserélik

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A cserét már előzetesen beütemezték, írták a 24.hu megkeresésére.

Rozsdás-fékhibás mentőautót filmezett le a Magyarországi Mentődolgozók Szövetségének elnöke Ózdon, a felvételt a Facebookra is feltöltötte, a látottakat pedig, úgy összességében, döbbenetesnek találta Kusper Zsolt.

Az elnök azt állította, hogy a mentősök többször jelezték már a munkáltató felé a problémát, mire azt a válasz kapták, hogy menjenek lassabban a kocsival. A mentőautó egyik vezetője a 24.hu megkeresésére azt mondta, reggel 7-kor kellett volna átvennie a járművet, de ő közölte, hogy ilyen állapotban nem szeretné használni, mivel magára, kollégáira és a betegekre is veszélyesnek tartja.

Az Országos Mentőszolgálat az esetről azt írta, "az egyik ózdi mentőautóval kapcsolatos Facebook-bejegyzés kapcsán fontos leszögezni, hogy a képeken is látható korrodált, többszörösen hiányos doblemez a közlekedésbiztonságot nem veszélyezteti, ám az autó mielőbbi cseréjének indokoltságát alátámasztja".

A 24.hu szerint azt is hozzátették, hogy "a cserét már előzetesen beütemezték", illetve azt is fontosnak tartották megjegyezni, hogy míg korábban gyakori volt, „mára az Országos Mentőszolgálat flottájában már csak elvétve találni ilyen elhasználódott, rozsdás mentőautót, és az idei év beszerzései révén, várhatóan ezeket is lecseréljük".

"Az OMSZ-nál futó minden egyes mentőautó biztonságos közlekedésre alkalmas műszaki állapotban van, amit az időszaki műszaki vizsgák között is rendszeresen ellenőrzünk, a szükséges javításokat elvégezzük" – tették hozzá a portálnak küldött válaszlevelükben.

A közleményben szóltak arról is, hogy az Országos Mentőszolgálat mentőautó-flottájának állapota folyamatosan javul, a járművek átlagéletkora az utóbbi években jelentősen lecsökkent, a Mentőszolgálat folyamatosan cseréli le és vonja ki a forgalomból a közlekedésbiztonsági szempontból ugyan még megfelelő, de már elhasználódott mentőautókat.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

Hozzászólások