szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Pénteken forgalomba áll az első olyan busz, amelyet a BKV-nál szereltek össze. A járművet csütörtökön mutatták be.

A BKV egyelőre három olyan buszt szerzett be, amely úgynevezett PKD-konstrukcióban készül, és további tizenötre opciója van. Az új jármű részegységenként érkezik a Magyar Autóbuszgyártó Kft.-től, az összeszerelést pedig a BKV végzi el.

A konstrukció előnye, hogy így lényegesen kedvezőbb áron vásárolhatók meg a járművek, másrészt a gyártásban részt vevők olyan tapasztalatokkal gazdagodnak, amelyeket a karbantartáskor fel tudnak használni, emellett megismerik az újabb technológiákat is – közölte a BKV.

Az első három kocsi részegységei március végén érkeztek meg a BKV-hoz, ahol elvégezték a járművek fényezését, üvegezését, beépítették az utastéri burkolatokat, üléseket, kapaszkodókat és a padlót, beszerelték az elektromos kábeleket és a vezetőfülkét.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!