Már dugó van Röszkénél és Nagylaknál a kilépőknél

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI

Torlódnak a járművek a röszkei és a nagylaki határátkelőhely kilépő oldalán: Szerbia irányába az autóknak kettő, Románia felé a kamionoknak egy órát kell várakozniuk.

Röszkén egész a hétvégén intenzív forgalom várható, elsősorban a kilépő oldalon, a Nyugat-Európából szabadságra hazautazó vendégmunkások miatt. A vakációból visszaérkező első csoportok miatt azonban már a belépő oldalon is lehet hosszabb várakozás.

A rendőrség azt tanácsolja a szerb és a magyar állampolgároknak, hogy napközben válasszák a tiszaszigeti és a bácsalmási átkelőt, azok 7-től 19 óráig tartanak nyitva, este és éjszaka pedig Tompa, illetve Hercegszántó felé érdemes kerülni.

Nagylakon a teherautók csütörtökön még többórás várakozása 60 percre csökkent, de a szombat esti kamionstop kezdetéig még újra kialakulhatnak hosszabb sorok.

A szóvivő azt kérte az autósoktól, hogy indulás előtt tájékozódjanak az aktuális helyzetről a rendőrség honlapján vagy a Szegedi Határrendészeti Kirendeltség ügyeletén, a 06-30/466-10-21-es számon.