Tarlós leszereltette az óbudai "pénzbehajtó" kamerát

Tarlós leszereltette az óbudai "pénzbehajtó" kamerát

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Ennek képei alapján több ezer szabálytalanul kanyarodó autóst büntettek meg a III. kerületben.

A Bécsi út és a Szépvölgyi út kereszteződésében elhelyezett kamera azután kezdte Tarlós István szemét szúrni, hogy a feleségét is megbírságolták ott.

A főpolgármester szokásos heti sajtótájékoztatóján azt is kijelentette, hogy ha a kamerát visszaszerelik, akkor eljárás indul majd "valaki ellen". Ahhoz ugyanis, hogy újra üzembe helyezzék, fel kell törni egy elektromos szekrényt, és jogosulatlanul kell áramot vételezni hozzá.

Tarlós újra elmondta, hogy a kamera felszereléséhez a fővárosi tulajdonú jelzőlámpás beretendezésre az önkormányzat nem kért engedélyt a fővárostól – így annak felvételei alapján nem volt joguk a szabálytalanul kanyarodókat büntetni –, csak amikor az már működött.

A következőkben valamennyi óbudai kamerát felülvizsgálják, mert ha ez szabálytalan volt, akkor esélyes, hogy Óbudán máshol is az – mondta a főpolgármester, hozzátéve: azt nem állítja, hogy más kerületekben is így van.

Elmondta azt is, hogy szerinte nem igaz, amit a Népszava írt: nem kerül börtönbe, aki nem fizeti be a büntetéseket.

Újságírói kérdésre, hogy miután az Óbuda tulajdonában álló kamerát leszereltették, nem fél-e, hogy a III. kerület be fogja jelenteni a rendőrségen, hogy ellopták - a főpolgármester tisztázta, hogy mivel a rendőrséggel szereltették le, és most is bejelentette, a rendőrség is és a nyilvánosság is tudni fog róla.

Óbuda-Békásmegyer önkormányzatának honlapján három napja még azt írták, újra bírságolnak a kritizált kamerák felvételei alapján.

Hozzászólások