Éveken át bérelt Audikkal furikázott Rogán Antal, felesége és volt alpolgármestere

Éveken át bérelt Audikkal furikázott Rogán Antal, felesége és volt alpolgármestere

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Többször gyorshajtásért is megbüntették őket, akkor csak annyit kellett ráírni a csekkre, hogy "Rogán Antal". Orbán Viktor Facebookjának kezelője pedig egy gyöngyház fényezéses Lexusszal járt. Az autókat egy Mercarius nevű cégtől bérelték, amely azóta milliárdos tendereket nyert, de a Roszatom is tőlük bérelhet majd autót.

Tartós bérleti szerződéssel megszerzett Audi A6-ost és Q5-öst is használt éveken át Rogán Antal és felesége, Rogán Cecília, írja a Direkt36.

Az oknyomozó portál egy Rogán Cecília nevére kiállított, lefotózott számlát is közzétett.

A Direkt36 szerint Rogán és felesége többször kapott gyorshajtásért is bírságot, ezekre a csekkekre csak annyit írtak, hogy "Rogán Antal", és a flottakezelő mindent intézett a rendőrséggel.

Az autókat a Mercarius Flottakezelő Kft.-től bérelték Rogánék, amely családi vállalkozásként indult a '90-es években, de az utóbbi években milliárdos megbízásokat tudhatnak magukénak, a MÁV-val 2017 júliusában 13,8 milliárd, a Paks II. Zrt-vel 2017 decemberében pedig 810 millió forint összegű keretszerződést kötöttek, 2018 novemberében a Magyar Közút 3,2 milliárdos közbeszerzésén győzedelmeskedtek, de a Direkt36 szerint a Roszatom is a Mercariustól bérelhet majd autókat.

A tartós bérleti szerződés egyébként drágább, mint a lízingelés vagy vásárlás, ugyanakkor a bérlők neve titokban marad, az autó forgalmijában sem jelenik meg, így a vagyonnyilatkozatába sem írta bele Rogán, csak egy Audi A3-ast.

A bevallott jövedelmek szerint Rogánnak ebben az időszakban, 2009-2013 között 595 ezer és 1 millió 270 ezer forint között mozgott a fizetése, felesége pedig csak 2016-ban kezdett dolgozni, egy médiaügynökségnél, amelynek egyből a társtulajdonosa is lett.

Rogán egyébként már 2014-ben lebukott azzal, hogy rendszeresen egy kombi Audi A6-ossal jár, miközben vagyonnyilatkozata szerint egy Audi A3-asa van. Rogán akkor erre azt mondta, hogy a 2011 óta tartós bérletben használt A3-as sebességváltója elromlott, és a tulajdonos a javítás idejére egy csereautót biztosított a számára.

Amikor máskor is ezzel az autóval látták, azt mondta: többször is ugyanezt a csereautót kapta a flottakezelőtől.

A volt alpolgármester és Habony exfelesége sem maradt ki

Míg Rogánék Audi A6-ost és Q5-öst béreltek a Mercariustól, Puskás András, Rogán korábbi V. kerületi alpolgármestere is részesedett a buliból, ő egy Audi S3-assal járt ebben az időben.

A miniszterelnök Facebook-oldalának kezelőjeként ismertté vált Kaminski Fanny – aki korábban Habony Árpád felesége volt –, szintén a Mercariustól bérelt autót, egy Lexus RX450h típusú luxusterepjárót, amely a leírás szerint kvarcfehér gyöngyház fényezéssel és vajszínű bőr ülésekkel rendelkezett.

Egy fotó, ami beszédesebb minden önéletrajznál - Ki lett a TV2 új hírigazgatója?

Szalai Vivien, az Andy Vajna-féle TV2 frissen kinevezett hírigazgatója együtt fotózkodik Rogán Cecíliával és Kaminsky Fannival, Orbán Viktor honlapjának szerkesztőjével, Habony Árpád volt feleségével.

 

Kaminski parkolási bírságot is szerzett az autóval, a 13 835 forintos büntetést is a flottakezelő cég fizette ki, majd azt továbbították felé.

Hozzászólások