Mostantól Magyarországra is szállít a Tesla

Mostantól Magyarországra is szállít a Tesla

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Egy Twitter-bejegyzéssel, benne egy magyar zászlóval jelentette be a cég, hogy hivatalosan is lehet tőlük rendelni Magyarországra.

Egy lépéssel megint közelebb kerültünk a hazai Tesla képviselethez, mivel pénteken elérhetővé vált az autók rendelési aloldalán a magyarországi helyszín is - vette észre a villanyautosok.hu. Rendelhetővé vált ezzel hivatalosan is a Model 3 Lengyelországban, Magyarországon, Romániában és Szlovéniában is. Sőt, a Model S és X is elérhető már ezekben az országokban.

A komplett magyar aloldal nem jelent még meg, így egy picit még körülményes rátalálni az új rendelési lehetőségre.

Jelenleg tehát nincsen teljes magyar aloldal és a rendelés is angol nyelven történik, de már látni a hivatalos magyar árakat, igaz, nettó euróban. Ezekre még a szokásos 880 eurós szállítási és dokumentációs költség rakódik. Kiszállítási dátumnak minden autó esetében „2020 eleje” kerül megjelölésre, tehát valószínűleg a Tesla meg fogja várni a hazai értékesítéssel a hivalalos magyar képviselet megnyitását – valószínűsíti a villanyautosok.hu.

Az oldal hozzáteszi, hogy ezzel együtt Varsó és Prága mellett hamarosan Budapesten is megnyílik a hivatalos szerviz, amelynek megnyitása szintén 2020-ban történhet meg.

Mint ismert, jelenleg is vannak független cégek, amelyeknél lehet Teslát rendelni, ezeknél is kapható a gyártó mindhárom típusa, amelyeket 10-12 hét várakozás után akár le is szállítanak.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.