Zalaegerszegen tesztelték a közel 2000 lóerős horvát hiperautót

Zalaegerszegen tesztelték a közel 2000 lóerős horvát hiperautót

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Egy exkluzív ügyfele biztosan volt a nyáron a ZalaZone pályának.

A Player magazin szúrta ki a nyár végén készült képeket a Rimac oldalán, amely szerint a horvát cég a ZalaZone-on tesztelte az 1914 lóerős elektromos hipersportautóját.

Horvátországban egyetlen szóba jöhető versenypálya van, így biztosan jól jött a közelben épült tesztkapacitás Zalaegerszegen, amin olyan dinamikai teszteket is lehet csinálni, amit versenypályán nem. A horvátok szerint nálunk elsősorban a járműdinamika finomhangolását és a vezetői segédrendszereket tesztelték. 

©
©
©

A Rimac C_Two mintegy 4,75 méter hosszú, 1,98 méter széles, alig 1,2 méter magas, és a sorozatgyártás megkezdése előtt 17 prototípust készítettek belőle. Alig 1,97 másodperc alatt gyorsul álló helyzetből 100-as tempóra, ugyanis a motorjai össznyomatéka 2300 Nm. A Rimac C_Two 0-ról 300-ra 11,8 másodperc alatt katapultál, a végsebessége pedig 412 km/h. 

A Rimac olyan márkáknak dolgozik, mint az Aston Martin és az is felmerült, korábban a horvátoknak adja el a Volkswagen-csoport a Bugatti márkát. A cég tulajdonosa Mate Rimac egy alig harminckét éves autógyáros, akit gyakran hasonlítanak a Tesla vezéréhez.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

Hozzászólások