Kémfotók: már alig álcázzák a teljesen új Skoda Fabiát

Kémfotók: már alig álcázzák a teljesen új Skoda Fabiát

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A cseh kisautó 2014 óta elérhető aktuális generációja hamarosan nyugdíjba vonul.

A Skoda 1999-ben mutatta be az első Fabiát, melyből aztán 2007-ben jött ki a második generáció, amit 2014-ben követett az aktuális harmadik generáció. Utóbbi ráncait 2018-ban varrták fel a csehek, és már nem kell sokat várnunk a negyedik generáció leleplezésére.

Az elsőtől az utolsó csavarig új Skoda Fabia érkezéséről a VW konszern cseh márkájának új vezetője, Thomas Schäfer nemrégiben elárulta, hogy az újdonságnak még az idén megkezdődik a forgalmazása. Ennek előjele, hogy friss kémfotók érkeztek a típus minimális álcázást viselő, közúton tesztelt prototípusáról.

A kereskedésekbe várhatóan valamikor a nyár végén begördülő negyedik Fabia külsejéért a márka új tervezője, Oliver Stefani felelős. A típus az elődjénél nagyobb méretű, körülbelül akkora, mint a konszern-testvér Volkswagen Polo, illetve Seat Ibiza, mely német és spanyol modellek egy ideje már arra az újabb platformra épülnek, melyre a Fabia csak most fog áttérni.

Az utastérben újdonságnak ígérkezik az analóg műszereket váltó teljesen digitális műszeregység, a motorháztető alatt pedig maradnak az 1 literes 3 hengeres benzinmotorok. Utóbbiak közül az erősebb példányok várhatóan megkapják az Octavia lágyhibrid technikáját, melynek köszönhetően a korábbiaknál kevesebbet fognak fogyasztani.

Skoda Fabiát Magyarországon jelenleg legolcsóbban 4,98 millió forint ellenében lehet kapni, ezért az összegért egy 95 lóerős teljesítményű, ötfokozatú kéziváltós, Clever felszereltségi szintű példány vezethető haza.

A kifutó modell
©

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.