Hírlevelek
Menü

Olvasási mód:

Betűméret:

Betűstílus:

#Gasztronómia

Zwack Unicum

„Egy jó baristának nemcsak jó kávét kell készíteni”

A kávéra ma nem lehet csupán reggeli rutinként tekinteni – bár valójában sosem lehetett. A kávé és annak elkészítése egy összetettebb művészet és tudomány, ami folyamatosan fejlődik. Magyarország egyik legelismertebb szakértőjével, a Bányai kávé egyik partnerével, Tóth Sándorral a baristáktól elvárt elképesztő tudásról és elvárásokról, a magyar kávéházak helyzetéről és minőségéről, valamint a kávéitalokról beszélgettünk. És megtudtuk azt is, hogy vajon rendben van-e, ha alkoholt kevernek kávéval.

Slovenian Tourist Board

Szerelem első kóstolásra: Szlovénia ízeit nem lehet kihagyni

Talán kevesen tudják, hogy a természeti kincseken vagy az aktív kikapcsolódáson túl Szlovénia igazi kulináris paradicsom: a fenntartható konyha különösen fontos a környéken, sőt, a csúcsgasztronómia is óriásit fejlődött az elmúlt években. Érdemes a Michelin-csillagos helyeket felkeresni, hogy igazán különleges kalandokkal zárjuk a nyaralást.

Slovenian Tourist Board

Tudta, hogy Szlovénia ebben is jó?

Szlovéniát az ízein keresztül ismerhetjük meg igazán, hogy hogyan találkoznak a természet szépségei a helyi alapanyagokkal. A farm-to-table-mozgalom annyit takar, hogy a kertből gyakorlatilag egyenesen a tányérunkra kerül az étel: a fenntarthatóság áll a középpontban, és hogy tudjuk, honnan érkezett a hús vagy a gomba. A helyi termelők fantasztikus hozzávalói teszik igazán különlegessé a szlovéniai utazást.

Gyükeri Mercédesz Vállalkozás

"Bármit is csinálunk, az eladási listákat a sajtburger vezeti"

Ne süsd túl a húst, tedd finom buciba, tegyél bele egy kis szószt, esetleg adj hozzá sült krumplit – Jancsa Jani ennek a receptnek a tökéletesítésével töltötte az elmúlt évtizedet. A szakmai és üzleti siker azonban nem volt elég: társaival új receptek kipróbálására vállalkoztak, mielőtt beütött a világjárvány. A Bamba Marha alapítóival beszélgettünk arról, érdemes volt-e elhagyni a járt utat, és mi vár rájuk az újranyitás után.

1
19 20 21 22 23
53
Nem kell az Adriáig utazni a mediterrán hangulatért

Nem kell az Adriáig utazni a mediterrán hangulatért

Négy parlagi sas fióka pusztult el a tegnapi viharban

Négy parlagi sas fióka pusztult el a tegnapi viharban

Lapszemle: Orbán Viktor Franciaországban előadta, hogy Le Pennek szurkol

Lapszemle: Orbán Viktor Franciaországban előadta, hogy Le Pennek szurkol

Úgy néz ki, mint egy kis motorcsónak, de valójában egy ehető robot ez a kütyü, és ennek nagyon is van értelme (videó)

Úgy néz ki, mint egy kis motorcsónak, de valójában egy ehető robot ez a kütyü, és ennek nagyon is van értelme (videó)

Fából is lehet az ablaküveg, és ez nem elírás

Fából is lehet az ablaküveg, és ez nem elírás

Lázár helyett az államtitkára kért elnézést a vasúti káosz miatt

Lázár helyett az államtitkára kért elnézést a vasúti káosz miatt

Újra kellett éleszteni egy nőt a csíksomlyói búcsún

Újra kellett éleszteni egy nőt a csíksomlyói búcsún

A debreceni reptéren sem volt zökkenőmentes a hosszú hétvége

A debreceni reptéren sem volt zökkenőmentes a hosszú hétvége

Mondja el a LegoGPT-nek, hogy mit szeretne, és már el is készülnek a legós építési tervek

Mondja el a LegoGPT-nek, hogy mit szeretne, és már el is készülnek a legós építési tervek

A címlapról ajánljuk