Hírlevelek
Menü

Olvasási mód:

Betűméret:

Betűstílus:

#gasztronómia

hvg.hu Vállalkozás

Szilveszter: folytatódik a gasztronómiai nihil

Nem nagyon tudnak elmozdulni a magyarok az év végi gasztronómiai édes pezsgő-virsli kombó alkotta gasztronómiai mélységekből, egy felmérés szerint év végén tízszeresére ugrik a pezsgővásárlás, az eladott mennyiség mintegy 75 százaléka valamilyen édes ízváltozat. Mondjuk ezzel együtt is javulást lehet regisztrálni e tárgyban, hiszen néhány éve még 80 százalék volt az arányuk.

Gy.Zs. Élet+Stílus

A nagyi tökéletesen egyszerű kocsonyája – recept

Éppen két éve, hogy a tökéletesnek kikiáltott kocsonya receptjét megosztottuk, és tán szűk esztendeje is hirdettük az igét e komoly téli ügyletben. Igaz, házi áldás helyett hímezgethetnénk falvédő szövegnek: ismétlés a tudás anyja. De csak visszafejlődtünk.

Tóth Sándor Élet+Stílus

100 éves a Napóleon torta – eredeti recepttel

A francia császárrá lett hadvezérről az oroszok neveztek el tortát. Ünnepi asztalra először kereken egy évszázada került. Az édes centenáriumot fél tonnás, Guinness-rekorder gigantikus torta elkészítésével ünnepelték.

Gy.Zs. Élet+Stílus

Tökéletes télindító csülkös bableves - recept

Úgy tűnik, most aztán beindul a tél. Nem mintha olyan nagyon hiányzott volna, de így legalább létjogosultsága lesz a jó húzós, lélekmelegítő ételeknek, és nem kell feltétlenül lájtoskodnunk. Mindjárt kezdhetjük is egy tekintélyes csülkös bablevessel, utána jöhet palacsinta, és a vasárnap délutáni egészségtelen szieszta.

Haulitus Anikó Élet+Stílus

Minden téli nyavalyát elűz a tejsavó - tipp, receptekkel

Bifidus essensis, probiotikus és az egyéb bűvös szavaktól megigézve azonnal tudatos vásárlókká válunk, és tucatjával hordjuk haza a különböző színes dobozokat a szupermarketekből, mert az egészségnél nincs is fontosabb. Közben elfeledjük az egyszerű, ám annál hatásosabb, olcsóbb, évszázadok óta jól ismert gyógyhatású tejsavót. Nemcsak egy ital, amitől elkerülhet minket minden téli nyavalya, de sütés-főzéskor is nagyszerűen felhasználható.

MTI Gasztro

Németország egyre feljebb tör a Michelin-csillagok versenyében

Minden korábbinál magasabbra emelkedett Németországban a Michelin-csillagos éttermek száma - derül ki a németországi Michelin-étteremkalauz szerdán Berlinben bemutatott 2013-as kiadásából. A régmúltban még nem éppen a konyhaművészetéről híres ország megtartotta a Franciaország mögötti második helyet a lehető legtöbb csillaggal rendelkező vendéglők európai mezőnyében.

Haulitus Anikó Élet+Stílus

Tökéletes házi sajt – recept

Aki sütött már otthon kenyeret, biztosan elhiszi, hogy a házi sajtkészítés sem ördöngösség. De azoknak sem kell kételkedni a sikerben, akik eddig csak tébláboltak a konyhában.

Gy.Zs. Élet+Stílus

Tökéletes tepsis hús vasárnapra - recept

Lassan szokjuk a többnapos hétvégéket, de pánikbetegek leszünk a gondolattól, ha nem sütünk-főzünk állandòan harmadnapra éhkoppon marad a familia. Lelki elsősegély és telefonos segítség helyett forduljunk bizalommal a sütőnkhöz. Beledugunk ezt-azt, és máris mehetünk körmöt reszelni.

Tamási Katalin Élet+Stílus

A tökéletes makaron titkai - egy amatőr feljegyzései

Az aprócska makaron a múlt század elején Párizsból indult világhódító útjára, és népszerűsége máig töretlen. Az utóbbi években nálunk is divatos lett: magára valamit adó cukrásznak illik előállni a saját makaronjaival. De egyre többen próbálkoznak otthon is a „szendvics sütivel”. Íme, egy lelkes és kitartó hívő makaron-története. Az újabb hosszú hétvégén mi is próbálkozhatunk.

Bod Péter Gazdaság

Csabán ötezernél többen gyúrják a kolbászt

Tavaly közel százezren látogattak el a Csabai Kolbászfesztivál rendezvényeire és ugyanennyi vendéget várnak az idén is – mondta el a hvg.hu-nak Hégely Sándor fesztiváligazgató. Mindez annak ismeretében különösen elismerésre méltó, hogy Békéscsaba távol fekszik Budapesttől, közúti elérhetősége sok kívánni valót hagy maga után. Valahogy a rendezvény mégis az ország három leglátogatottabb gasztronómiai fesztiválja közé verekedte magát.

Gy.Zs. Élet+Stílus

Tökéletes sütőtök krémleves – recept

Amikor még voltak rendes évszakok, állítólag a sütőtöknek is illett várni az első fagyokig: akkor szedték csak fel a földekről, ha megcsípte a dér. Manapság nem tököljük el az időt, ott a piacon a karcsú kanadai tök meg a gömböc kis japán Hokkaidó, de hetek óta már a tekintélyes hazaiak is. Mehetnek a levesbe.

Haulitus Anikó Élet+Stílus

Tökéletes házi kenyér - recept

Ha eddig nem próbáltunk volna otthon kenyeret sütni, ne tétovázzunk tovább. Nem csak azért, mert olyan fantasztikus a lakást belengő kenyérillat, hanem, mert egészségesebb és olcsóbb is a boltinál, amit magunk készítünk.

Tossenberger Adél Kult

Minden napra jut egy menő hely Budapesten II.

Amikor már azt hinnénk, a sorra nyíló romkocsmák, bárok és bisztrók újhullámába nem fér bele több izgalmas hely, még mindig érhetnek pozitív csalódások. Legutóbbi gasztrotúránkon csokis croissant illatú párizsi padlásokon, kávégőzös ausztrál tengerpartokon, és csülökkel megpakolt magyaros fazekakon át vitt az utunk, közben pedig megtaláltuk Budapest vendéglátóiparának Batmenjeit is.

Gy.Zs. Élet+Stílus

Tökéletes egybesült hús – klasszikus vasárnapi ebéd recept

Történetesen tökéletesen ránk tört a nosztalgia. Ha már eleresztettük boldogult diákkorunk rémisztő menzakajáit, itt az ideje a családi vasárnapok felidézésének. A klasszikus rántott hús-krumpli-uborkasaláta kombó kipipálva. Mi is volt még? A feledés homályából felbukkan az egybesült hús.

HVG Gasztro

Új gasztrodivat: vacsora a magasban

Minden értelemben látványkonyhát ígérnek a városok felett a magasban, sztárséfek alkotta finomságokat szervírozó ideiglenes éttermek.

Hernádi Levente Nagyítás

A Cserpes, a Leves és a Halkakas - Nagyítás-fotógaléria

Halbisztró, tejivó, levesbár, háztáji piac – sorra nyílnak Budapesten a színes és szinte pillanatok alatt befutó gasztroterek. Olyan fiatalok állnak össze, akik sosem vendéglátóztak, mégis úgy érzik, ők lesznek azok, akik betömik a piacon tátongó lyukakat, és nem is igen lőnek mellé. A városnak egyértelműen kell a bio, a magyar és a retro is.

Tossenberger Adél Kult

Minden napra jut egy menő hely Budapesten

Halbisztró, tejivó, levesbár, háztáji piac – sorra nyílnak Budapesten a színes és szinte pillanatok alatt befutó gasztroterek. Legtöbbször olyan fiatalok állnak össze, akik sosem vendéglátóztak, mégis úgy érzik, ők lesznek azok, akik betömik a piacon tátongó lyukakat, és úgy néz ki, nem is igen lőnek mellé. A városnak egyértelműen kell a bio, a magyar és a retro is. Fedezzen fel belőlük minden nap egyet!

1
36 37 38 39 40
53
Bojár Gábor: Magyar Pétert nem kell szeretni, még csak egyetérteni sem kell vele

Bojár Gábor: Magyar Pétert nem kell szeretni, még csak egyetérteni sem kell vele

Rendszámmal együtt kapják őket lencsevégre, mégis megúszhatják a bírságot a tömegközlekedést zavaró autósok

Rendszámmal együtt kapják őket lencsevégre, mégis megúszhatják a bírságot a tömegközlekedést zavaró autósok

Tizenöt éve még furcsának hatott, hogy a munkások jobbra szavazzanak, ma ők a szélsőjobb bázisa

Tizenöt éve még furcsának hatott, hogy a munkások jobbra szavazzanak, ma ők a szélsőjobb bázisa

Meg tudja-e oldani végérvényesen a Helif-ügyet a sportvilág?

Meg tudja-e oldani végérvényesen a Helif-ügyet a sportvilág?

Újra kellett éleszteni egy nőt a csíksomlyói búcsún

Újra kellett éleszteni egy nőt a csíksomlyói búcsún

Vége Gyurcsány virtuális ingatlanbulijának

Vége Gyurcsány virtuális ingatlanbulijának

Trump megfenyegette Elon Muskot: „Megfizet érte, ha demokratákat fog támogatni”

Trump megfenyegette Elon Muskot: „Megfizet érte, ha demokratákat fog támogatni”

Az oroszok a Bering-tenger partjáig menekítették a legmodernebb bombázóikat

Az oroszok a Bering-tenger partjáig menekítették a legmodernebb bombázóikat

Teszten Magyarország legkelendőbb villanyautója, a cybertekintetű legfrissebb Tesla Model Y

Teszten Magyarország legkelendőbb villanyautója, a cybertekintetű legfrissebb Tesla Model Y

A címlapról ajánljuk