Hírlevelek
Menü

Olvasási mód:

Betűméret:

Betűstílus:

#sütés

SZJ Gasztro

Ropogjon vagy sem? Kenyérháború Franciaországban

Új trend ütötte fel a fejét Franciaországban: nem sütik meg rendesen a bagettet a pékek. Azt mondják, újabban a kevésbé sült, sápadt verzió a menő, azt keresik a legtöbben. A franciák egyik szimbóluma, az egyedi formájáról és ropogósságáról híres kenyér egyszeriben félig átsült, fakó képződménnyé változott. De miért is?

Marton Levente Gasztro

Tökéletes vasárnapi babrálás: ropi házilag

Bizony, nemcsak zacskóban lehet haza hordani, otthon is gyárthatunk ropit. Igaz, felbuzdulásunk történetesen egy ajándékba kapott új szilikonformáknak köszönhető, de előre bocsájtjuk: nélküle is megy.

Marton Levente Gasztro

Tökéletes vasárnapi sütemény

Van az úgy, hogy az ember lezavarja valami egyszerűvel a vasárnapi ebédet, aztán délután hiányérzete támad. Sütni kellene valami édeset, könnyűt.

Tóth Sándor Élet+Stílus

100 éves a Napóleon torta – eredeti recepttel

A francia császárrá lett hadvezérről az oroszok neveztek el tortát. Ünnepi asztalra először kereken egy évszázada került. Az édes centenáriumot fél tonnás, Guinness-rekorder gigantikus torta elkészítésével ünnepelték.

Haulitus Anikó Élet+Stílus

Tökéletes házi kenyér - recept

Ha eddig nem próbáltunk volna otthon kenyeret sütni, ne tétovázzunk tovább. Nem csak azért, mert olyan fantasztikus a lakást belengő kenyérillat, hanem, mert egészségesebb és olcsóbb is a boltinál, amit magunk készítünk.

Haulitus Anikó Élet+Stílus

Így készül a jó sajttorta - recept

Manapság, amikor dohányfagylalttal, szarvasgombás mézes desszerttel, vagy éppen mangalicatöpörtyűs csokoládéval és ehhez hasonlókkal találkozunk, a legkevesebb, hogy sajtból van a torta. Sőt, a cukrászdák, kávézók, bisztrók kínálatából nem is hiányozhat, a világ szinte minden táján ott kínálja magát.

life-style.hu Shake

Akarjuk: svájci bicska sütéshez

Van az a bizonyos svájci bicska, ami kínai kvarcjátékokhoz hasonlóan 100 az 1-ben tartalmaz minden szúró- és...

Krisztina O'Brien Élet+Stílus

Hogyan süssünk steaket? – tippek, fortélyok

Volt már volt szerencséjük profi módon elkészített steakhez? S azt tudják, milyen húst kell vennünk? S hogyan fogjunk hozzá otthon a sütéshez? Íme, most minden, amit a steak-sütéshez tudni kell.

Haulitus Anikó Gasztro

A zsír, ami összeköt?

Az egyik legnépszerűbb gasztro blog mottóját csak azért plagizáltuk a fenti címben, hogy mindjárt meg is kérdőjelezzük. Összeköt vagy elválaszt? Nem könnyű állást foglalni, hogy a konyhában mikor is használjunk zsírt vagy olajat, vajat vagy margarint.

1 2 3 4
Kilőtt a logisztikai szektor: így pörgeti fel az automatizálás a folyamatokat

Kilőtt a logisztikai szektor: így pörgeti fel az automatizálás a folyamatokat

Már 20 ezer dolgozó távozott a Volkswagentől

Már 20 ezer dolgozó távozott a Volkswagentől

Orbán Viktor: Befelé megyünk a háborúba

Orbán Viktor: Befelé megyünk a háborúba

Orbán egy csapat baráti újságírónak és influenszernek bizonygatta a Karmelitában, hogy a migráció rossz

Orbán egy csapat baráti újságírónak és influenszernek bizonygatta a Karmelitában, hogy a migráció rossz

Tuzson Bencének megtetszett az ötlet, hogy lóversenypályán tartsák a Pride-ot

Tuzson Bencének megtetszett az ötlet, hogy lóversenypályán tartsák a Pride-ot

Ha Samsung telefonja van, ezt a változást észre fogja venni

Ha Samsung telefonja van, ezt a változást észre fogja venni

Kétmilliárdos osztaléknak örülhet Mészáros Lőrinc és gyerekei

Kétmilliárdos osztaléknak örülhet Mészáros Lőrinc és gyerekei

Tényleg van értelme a nyári formára gyúrni? És hogyan csináljuk, hogy jó is legyen?

Tényleg van értelme a nyári formára gyúrni? És hogyan csináljuk, hogy jó is legyen?

Veszélyesek lehetnek Elon Musk aláhulló műholdjai, és ebben a Napnak is szerepe van

Veszélyesek lehetnek Elon Musk aláhulló műholdjai, és ebben a Napnak is szerepe van

A címlapról ajánljuk