Szeretne azonnal értesülni a legfontosabb hírekről?
Az értesítések bekapcsolásához kattintson a "Kérem" gombra!
Az értesítés funkció az alábbi böngészőkben érhető el: Chrome 61+, Firefox 57+, Safari 10.1+
Köszönjük, hogy feliratkozott!
Hoppá!
Valami hiba történt a feliratkozás során, az oldal frissítése után kérjük próbálja meg újra a fejlécben található csengő ikonnal.
Már feliratkozott!
A böngészőjében az értesítés funkció le van tiltva!
Ha értesítéseket szeretne, kérjük engedélyezze a böngésző beállításai között, majd az oldal frissítése után kérjük próbálja meg újra a fejlécben található csengő ikonnal.
Jogerősen felmentette a foglalkozás körében elkövetett, halált okozó gondatlan veszélyeztetés vádja alól a Vas Megyei Bíróság kedden azt a séi cukrászt, aki a vád szerint 2006 augusztusában több mint négyszáz embert megbetegítő, hat ember életét követelő szalmonellafertőzést okozott.
A Borbarátnők Világszövetségének felmérése szerint a borvásárlóknak több mint a fele (60 százalék) nő. De nemcsak a vásárlók, hanem a borszakértők és a készítők között is egyre több nőt tartanak számon. Nem véletlen, hogy a közeljövőben megrendezésre kerülő egyik legrangosabb közép-európai boreseményen, a VinCE-n is előtérbe kerülnek a hölgyek.
A közelmúltban szingapúri konyháján váratlanul elhunyt katalán séf, Santi Santamaria utolsó receptjeit már posztumusz közölte a több milliós példányszámú, spanyol Magazine.
A fáma szerint a kínaiak előbb tekertek tésztát a pálcikáikra, mint az olaszok a villájukra. Ázsiában rengeteg különféle tészta alapú ételt főznek, sütnek, ráznak. Sokfelé egy adag tészta a mindennapi, olcsó betevő, amit bámulatos változatossággal képesek elkészíteni.
Huszonkilenc évesen meghalt a zsírban sültek szószólója, az a férfi, aki a Heart Attack Grill - Szívroham Grill - nevű étterem propagálásával vált híressé az Egyesült Államokban.
Nem minden pálinkát kell férfiassági próbaként felfogni, és minél gyorsabban, egyből lecsapni a gyomorba. Mit kezdjen az érdeklődő pálinkakedvelő, ha szép párlatot kap egy tulipánkehelyben? A Malackaraj blogon megtudhatjuk.
Ha van valami, ami még őrzi a régi piacok hangulatát és ízeit, azt a savanyúságárusoknál találjuk meg. Szinte mindegyik termelőnek megvan a maga titkos, egyéni receptje.
A Vinum Praemium Alapítvány kuratóriuma március 1-én nyilvánosságra hozta annak az ötven borásznak a nevét, akik 2011-ben esélyesek a Borászok Borásza díj elnyerésére.
A köret akaratlanul is csak mellékszerepet játszik ételeinkben, hiszen leginkább a drága hús kiegészítésére, helyettesítésére használják – de ez nem feltétlenül jelenti azt, hogy a köret nem lehet izgalmas. Adunk néhány tippet, hiszen egy igazán finom fogás titka a részletekben rejlik, és ezt a köretek esetében sem illik elfelejteni.
A díjátadón nem szerepeltek a befutók közt dél-európai Oscar-jelöltek, viszont a térség konyhájából több ételt is beiktattak az Amerikai Filmakadémia rangos eseményét követő fogadás menüsorába.
A Michelin étteremkalauz megjelenései közül a legnagyobb várakozás rendre a franciát előzi meg. Az idén azonban némi csalódást okozott az ínyencek hazájában.
Már teljes karneváli lázban ég Spanyolország. Küszöbön a látványos télbúcsúztató karnevál, persze kiadós lakmározással. Ilyenkor az édességeké a főszerep.
Az egészséges étel biztosítása a gyermekek számára emberi jog - hangoztatta Jamie Olivier brit sztárszakács egy amerikai élelmiszer és borfesztiválon vasárnap adott interjújában.
Nincs új a Nap alatt. Közhely, de van benne igazság. A gasztronómia története is ismételgeti önmagát. Például a magyar konyha feletti háborgás ürügyén.
A híres-hírhedt gasztromogul, Gordon Ramsay nem bír magával. Nem elég neki a tulajdonában lévő éttermek hada, a tekintélyes mennyiségű, 16 Michelin-csillag, a megszámlálhatatlan főzőműsor és gasztro-reality show, csak úgy ontja magából az újabb és újabb szakácskönyveket is, aminek valljuk be, mi szívből örülünk, hiszen receptgyűjteményei eddig is izgalmas daraboknak bizonyultak.