Hírlevelek
Menü

Olvasási mód:

Betűméret:

Betűstílus:

Molnár Kata Orsolya Gasztro

A Costes lett 2009 legjobb étterme a Dining Guide szerint

A közéleti és üzleti élet, illetve a hazai gasztronómiai szakma jeles képviselői jelenlétében hirdették ki január 20-án, szerda este a Budapest Marriot Báltermében, hogy ki nyerte az idei Dining Guide Év Étterme díjat – a 36 fős zsűri a Costes csapatát ítélte 2009-ben a legjobbnak.

hvg.hu Gasztro

Sörfőzés: hamis a hab?

A sörminőség ellenőrzésének legrégibb dokumentuma az ókorból származik. A híres Hammurabi-Codex nemcsak a sörfőzést és a sörkimérést szabályozta, hanem azt is elrendelte, hogy a sörhamisítókat büntetésül saját, rossz sörükkel itassák halálra.

hvg.hu Gasztro

A legjobb édes és sós szuflé receptek

Bár manapság is megtalálható néhány étlapon, a szuflé szinte már retró étel, pedig nagyon különleges és finom. Maga az elkészítés nem olyan bonyolult, egy hátránya van, hogy azonnal kell tálalni, mert amint kivesszük a sütőből, elkezd összeesni. Sós és édes szuflé ötletek következnek most.

hvg.hu Gasztro

Kaukázusi asztal: saslik, plov, tolma - receptek

Békés időkben bejárni a Kaukázus, illetve a Kaukázuson-túli terület egy részét nem mindennapi gasztronómiai élmény. Csodálatos fogások készülnek a hegyi aulok hagyományos, szabad tűzhelyű konyháiban. Ételektől-gyümölcsöktől roskadozó terített asztalhoz ültetik a vándort.

hvg.hu Gasztro

Az idegek megnyugtatására kínálták fel

Charlie csokoládégyára csak a filmvásznon létezett. Annál inkább valóságosak voltak Európa-szerte a múlt századok kézműves csokoládémanufaktúrái, amelyek hagyományai mostanában újraélednek.

hvg.hu Gasztro

Az istenek gyümölcse

A már az ókorban is ismert gránátalma apró rubinpiros gyöngyeivel nemcsak páratlan szépségű, de jellegzetes ízű és kiváló gyógyhatással is bír. A mediterránum késő ősszel érő gyümölcse a téli hónapokban nálunk is kapható.

hvg.hu Gasztro

Ahol bor van, ott borpárlat is lesz

A bibliai történet szerint miután Noé szélnek eresztette bárkájából az állatokat, szőlőt telepített az Ararat lejtőire, és feltalálta a borkészítést. A 2500 évvel ezelőtt örmény földön járó görög utazók már kifejezetten fejlett borkészítési kultúráról és széles borválasztékról tudósítottak.

hvg.hu Gasztro

A hét receptje

Amikor nálunk már mindenki megkönnyebbül, hogy végére járt a bejglinek, akkor kezdenek a világ nem kis részén ünnepelni és eszegetni a jeles napokra készült süteményeket. A héten az ortodox karácsony és új év alkalmából sok helyütt asztalra került a görög Vaszilopita, azaz a László-kenyér.

hvg.hu Gasztro

Újabb Bock-siker: mennyit ér egy csillag?

Megkapta a második Euro-Toques csillagát a budapesti Bock bisztró. Hogy ez miként viszonyul a Michelinhez? Lea Linster, a Michelin-csillagos luxemburgi séfkirálynő is most kapta meg a harmadik Euro-Toques csillagát.

hvg.hu Gasztro

Ráspi: elárulok egy titkot

Ráspi, azaz Horváth József 1992-ben alakította át szülei fertőrákosi házát étteremmé. A név azóta márka lett. Ám míg idáig a vendégek zarándokoltak a fővárosból a Sopron melletti településre, most a híres szakács-borász hozza éttermét Budapestre.

hvg.hu Gasztro

M-mel New York-ban: egy ételkritikus mindennapjai

Közismert, hogy a Michelin-kalauz a séfek és étterem-tulajdonosok szentsége. Egy Michelin-csillag (pláne a maximum három) a legnagyobb szakmai elismerés, a kalauzba való bekerülés pedig óriási reklám.

hvg.hu Gasztro

Ki emlékszik a régi Szerbre?

Ha az ember a pesti Nagy Ignác utcában sétál, nem érzi, hogy a főváros kormánynegyedében jár, kőhajításnyira magas-fontos intézményektől. Igaz, ez nem a Belváros, csak a Lipótváros, omladozó vakolatú házakkal, kockaköves úttesttel. Ide intézményesült a 70-es évek elején a Szerb Vendéglő.

hvg.hu Gasztro

Rekordáron kelt el egy 233 kilós tonhal

Rekordárért, 177 ezer dollárért (33 millió forintért) kelt el kedden egy 233 kilogrammos kékúszójú tonhal a világ legnagyobb halpiacának számító tokiói Cukidzsi piacon.

hvg.hu Plázs

Nem egyformán ártalmasak a gyorséttermi menük

Azoknál az amerikai nőknél, akik rendszeresen hamburgert vagy olajban sült csirkét fogyasztottak, jóval nagyobb eséllyel alakult ki 2-es típusú diabétesz, mint azoknál, akik más típusú gyorsételt részesítettek előnyben - közölték vizsgálati eredményüket bostoni kutatók.

hvg.hu Gasztro

Szerencsét hozó fogások - recept

Az év első és utolsó napja nemcsak a vidám, hangos duhajkodások ideje, de évszázadok óta a legtöbb babona és hiedelem kapcsolódik hozzá. Szerencse, bőség és gazdagság kívántatik. Nincs ez másként az ételekkel sem. Gondosan állítsuk össze a mágikus fogásokat, és együk magunkat szerencsésre!

1
188 189 190 191 192
234
Hiába játszotta élete egyik legjobb meccsét Szoboszlai Dominik, a nemzetközi sajtó másképp értékelte a játékát

Hiába játszotta élete egyik legjobb meccsét Szoboszlai Dominik, a nemzetközi sajtó másképp értékelte a játékát

Autók kontra méhek: megszámolták, mekkora a pusztítás

Autók kontra méhek: megszámolták, mekkora a pusztítás

Orbán Viktor felszólalásával kezdődik a parlament tavaszi ülésszaka

Orbán Viktor felszólalásával kezdődik a parlament tavaszi ülésszaka

„Putyin gyilkos” – megemlékezést tartottak Budapesten az orosz invázió harmadik évfordulóján

„Putyin gyilkos” – megemlékezést tartottak Budapesten az orosz invázió harmadik évfordulóján

Így festhet a hamar megújuló BMW M5

Így festhet a hamar megújuló BMW M5

Felhők után rohanva megörökíteni Micimackót: Kiss-Kuntler Árpád rendhagyó portréi

Felhők után rohanva megörökíteni Micimackót: Kiss-Kuntler Árpád rendhagyó portréi

Aki búzamezővé alakította Manhattan szemétlerakóit

Aki búzamezővé alakította Manhattan szemétlerakóit

Lebuktattak egy több mint ezer nőt szexmunkára kényszerítő hálózatot

Lebuktattak egy több mint ezer nőt szexmunkára kényszerítő hálózatot

Nemzetközi lapszemle: A startvonalon várja a Wizz Air az ukrajnai háború végét

Nemzetközi lapszemle: A startvonalon várja a Wizz Air az ukrajnai háború végét

A címlapról ajánljuk