Szeretne azonnal értesülni a legfontosabb hírekről?
Az értesítések bekapcsolásához kattintson a "Kérem" gombra!
Az értesítés funkció az alábbi böngészőkben érhető el: Chrome 61+, Firefox 57+, Safari 10.1+
Köszönjük, hogy feliratkozott!
Hoppá!
Valami hiba történt a feliratkozás során, az oldal frissítése után kérjük próbálja meg újra a fejlécben található csengő ikonnal.
Már feliratkozott!
A böngészőjében az értesítés funkció le van tiltva!
Ha értesítéseket szeretne, kérjük engedélyezze a böngésző beállításai között, majd az oldal frissítése után kérjük próbálja meg újra a fejlécben található csengő ikonnal.
Azt mondják, a szakács számára a csirke olyan, mint a festőművésznek az üres festővászon. Bármi megtörténhet vele. Akár a konyhai tűzhelyen, akár a kerti grillezőn.
A piacokon hiába is keresnénk, viszont úton-útfélen körülöttünk ringatózik, ingerkedik a bodza. A tenyérnyi virágok vázában is jól mutatnának, de tegyük inkább üvegbe.
Egyik kedvenc gyümölcsünk az eper. Piros színe, édes íze nemcsak az érzékeket kényezteti, hanem a szívet, lelket melengetve idézi a nyár örömeit. Íme néhány példa a gyümölcs széles körű felhasználásáról Dánielné Rózsa Ágnes dietetikustól.
Míg Észak-Koreában a pizza és a spagetti számít különlegességnek, addig Kínában egy vágykeltő fogásokra specializálódott étterem népszerűsége nőtt meg. A guatemalai akvárium-étteremben viszont a cápák harapnak.
Olasz borok seregszemléjének adott otthont április végén a Hotel New York Palace. Az Olasz Külkereskedelmi Intézet (I.C.E.) szervezésében 42 kiállító mutatta be a különböző tartományok borait.
Az emberi szervezet állandóan felhasználja a saját fehérjéinek egy részét, amelyet a táplálkozással pótolni kell, gondoskodnunk kell a megfelelő mennyiségről és minőségről. Az alábbi receptek ebben segítenek.
Az éghajlatváltozás egyik nyertese a norvég garnéla. A globális felmelegedés következtében olyan mértékben változnak az óceáni áramlatok, hogy egyre több hideg víztömeg süllyed le nagyobb mélységekbe.
Diétára fogja az egyik "lekövérebb" amerikai várost Jamie Oliver brit mesterszakács. A helybeli rossz táplálkozási szokások megváltoztatásáról hatórás tévésorozat készül az ABC amerikai tévécsatorna közreműködésével
Nincs az a borkedvelő, aki csillogó szemmel, lelkesedve ne tudná hosszan fejtegetni, miért kerülhet egy palack borritkaság akár pár százezer forintba is. De az, hogy egy üveg sör húszezernél is többet kóstáljon, mégpedig bolti áron, bizony még újgazdagéknál is kiveri a biztosítékot.
Az olasz konyha remekeiről már korábban is esett szó a Travelline oldalán, de most elsőkézből ismerhetjük meg egy ínyenc utazó beszámolójából, hogy Róma városában mit és hol kóstolhatunk meg. Ráadásul a helyi kultúrát is könnyebb így megismerni, mivel az étkezés az olaszoknál a családi élet egyik fontos pontja, ahogyan a társas érintkezés egy formája is.
Közel egy éve, 2008 májusában nyitotta meg kapuit a Belváros szívében a Boom & Brass bár és étterem, amely a hazai hírnévre ugyan még vár, Jamie Oliver csapatának figyelmét azonban már sikerült magára felhívnia.
Császári bevonulás, többfogásos római ételsor idézte fel az itt élt elődök világát a gorsiumi Floralia-ünnepségen. E pannon táj rejtette sok évszázadon keresztül a kultúrtörténet neves gasztronómiai emlékeként fennmaradt Seuso-kincseket.
Bár a bor vízzel hígításának eredete az ókori görögökig vezethető vissza, a szódával megbolondított bor történetét jóval később kezdtük írni. Odaadó hívei szerint mindig ideje van, az igazi fröccs szezon kezdetét azonban mégis a tavaszi napsugarak hozzák.
Az USA-t, így Washingtont és környékét is behálózzák az étteremláncok. Először járva az államok fővárosában kicsit körbenéztem, hova érdemes betérni, ha tipikus amerikai ízekkel szeretnék megismerkedni, tipikus magyar pénztárcával…
Munkatársunk Washingtonban járt, ahol a magyar sztárséf, Kovács Lázár immáron hetedik hónapja a nagykövetségen népszerűsíti konyhaművészetünket. Kihívásról és megfelelésről, a magyar gasztronómiai kultúráról és közös krumplipucolásról beszélgettek a helyszínen.
Omlásában súlyos a légvár – mondta Orbán Viktor húsz évvel ezelőtt. Utolérte az omlás, és súlyosnak ígérkezik. Sarokba szorította magát, és most harap. Vélemény.