Hírlevelek
Menü

Olvasási mód:

Betűméret:

Betűstílus:

Várkonyi Ádám Gasztro

A kiadós reggeli – receptek

A reggeli étkezés jelentőségét csak a legádázabb diétaguruk kérdőjelezik meg, de zöldségnek, gyümölcsnek ők sem mernek tilalomfát állítani. Nincs mese, a napot fel kell turbózni. Sokszor azonban marad egy üres kávé vagy tea, kutyafuttában egy keksz. Kevés az időnk a reggeli rohanásban főzőcskére, komótos falatozgatásra. Gyors receptek, megszokott, jól bevált ízekkel.

MTI Gasztro

Budapestnek idén sem jutott Michelin-csillag

A Michelin Main Cities of Europe elnevezésű kalauza alapján megmaradt Európa kulináris kettéosztottsága, hiszen a kiadványban szereplő 324 csillagos étteremből csupán kettő található a volt szocialista blokkban, ráadásul azok is szinte egymás mellett, a cseh fővárosban vannak - írta a keddi Napi Gazdaság.

Gasztro

Csúcsgasztronómia az első osztályon

Bár a gazdasági válság hatására a légitársaságok kétségbeesetten igyekeznek költségeket csökkenteni, a gasztronómiára mégis többet költenek. Az ok: az első osztályú utasok gyakran a felszolgált ételek minősége alapján döntik el, melyik társasággal repüljenek.

Tóth Sándor Gasztro

Kémvacsora: házigazda a KGB és a CIA

Amióta 2002-ben megnyílt Washington DC-ben a Nemzetközi Kémmúzeum, nem ritka, hogy egy asztalhoz ülnek az ellenséges titkosszolgálatok képviselői az épülettel szomszédos Émile Zola étteremben.

MTI Plázs

Már egy pohár bor is védhet a nyelőcsőrák ellen

Akik naponta megisznak egy pohár bort, azok jelentősen csökkentik a nyelőcsőrák kifejlődésének kockázatát. A borivók és bortermelők szempontjából egyaránt biztató hír a Gastroenterology szakfolyóirat márciusi számában jelent meg.

MTI Gasztro

Főzőtanfolyamokon keresnek párt a félénk japán férfiak

A japánok közül sokan a vaktában összehozott csoportos randikon, főzőtanfolyamokon remélik megtalálni életük párját. A "gokon", vagyis a tervezett találkozó annyiba kerül, mint egy éttermi vacsora, és mostanában az egyik legelterjedtebb módszer az életre szóló pár kiválasztására a japán fiatalok körében.

hvg.hu Gasztro

Magyar paprika a Távol-Keleten

Március elején Tokióban, a világ egyik legrangosabb élelmiszereket és italkészítményeket felvonultató kiállításának magyar standján egy különösen jó fajtatulajdonságokkal bíró paradicsompaprika debütált, amely hamarosan megkezdheti kulináris karrierjét Japánban.

hvg.hu Gasztro

Ördögük van a villányiaknak

A szép, elegáns bordói cuvéek méltán elismertek a Villányi borvidéken. A napokban egy olyan újdonság került ki innen, amely a helyi fajtákból építkezik, és jelképezi a borvidék régi-új arculatát, ízeit.

Várkonyi Ádám Gasztro

Milyen egy japán reggeli? - recept

A japán és a magyar gyomor közti különbség meglehetősen nagy. Még nagyobb viszont a mentalitásbeli differencia, és erre remek példa egy bizonyos, egyszerű étel.

Gasztro

Egy amerikai szakács Normandiában

Hatalmas divatja van az elköltözünk-letelepszünk-főzőcskézünk könyveknek. Különösen azok számíthatnak nagy népszerűségre, amelyek legendás helyeken játszódnak. Frances Mayes Toscanában vett házat és szeretett bele a környékbe, Tom Stone Görögországban próbálkozott, Susan Loomis pedig egy röpke párizsi kaland után a francia vidéket, Normandiát választotta.

MTI Plázs

Több karalábé, nagyobb potencia?

Téves az a felfogás, mely szerint a proteinek és állati zsiradékok nélküli táplálkozás károsítja a szexuális életet. Legalábbis ezt állítja az olasz vegetáriánusok szövetsége.

Gasztro

Four Seasons: Gresham Kávéház – kreatív hagyománytisztelet

Sorozatunk második állomása a budapesti Four Seasons Hotel, azaz a Gresham-palota. Kitűnő olasz-magyar konyhájáról hírneves étterme, a Páva a közelmúltban zárt be,illetve alakult át rendezvényteremmé. Így különösen érdekelt minket, át tudja-e venni az étterem szerepét a Gresham Kávéház .

Gasztro

Az evés, az ivás és az öröm napjai

Mindenhol, minden ünnepnek megvannak a maga sajátos étkezési szokásai. A zsidó naptárban a történelmi zarándokünnepek és emléknapok mellett van egy olyan jeles dátum, amit az öröm, a nagy evés-ivás jegyében köszöntenek. Ez a Purim, a zsidó farsang, amelyet mostanság ünnepelnek. Ilyenkor készítik a legkülönlegesebb süteményeket.

Vétek György Gasztro

Csillagos konyhatrilógia - interjú a mesterszakáccsal

Három napig vendégeskedett a múlt héten Budapesten Yves Thuriès, francia cukrász és Michelin-csillagos szakács. A Costes étterem meghívására Trilógiák címmel mutatta be 21. századi konyhaművészeti koncepcióját. Interjúnk a mester itt tartózkodásának második napján készült.

MTI Gazdaság

Pesti luxuséttermeket vettek ukránok

Budapesten egyre több, elsősorban felsőkategóriás étterem kerül ukrán üzletemberek tulajdonába, akik Magyarországra mentik a pénzüket; a Világgazdaság úgy tudja, a fővárosban eddig nyolc-tíz luxuséttermet vettek meg ukránok.

Gasztro

Vacsora Gordon Ramsay-nél – exkluzív tudósítás a helyszínről

Royal Hospital Road 68: a Magyarországon is egyre ismertebb és népszerűbb sztárséf, a konyha ördögeként emlegetett Gordon Ramsay három Michelin-csillagos londoni étterme. Szerzőnk néhány hete a gasztronómia egyik csúcskonyhájaként nyilvántartott chelsea-i szentély vendégeként tölthetett el pár felejthetetlen órát.

Gőgh Csilla Gasztro

Milyen a 21. századi konyha?

Nagyanyáink, dédanyáink, ük, sőt még korábbi felmenőink is ismerték, sőt előszeretettel használták azokat az eljárásokat, amelyek ugyan hangzatos névvel, de legújabb kori vívmányokként masíroznak a mai konyhákba. Manapság már gyakori, hogy egy trendi étterem étlapján, nem minden szót értünk, mert a technológia átnevesíti az egyes fogásokat.

Várkonyi Ádám Gasztro

Farsang után - hús nélküli receptek

Elengedtük a farsang farkát, húst hagytunk, torkoskodtunk. Most mit együnk? Eljött az ideje, hogy elkáposztásítsuk a káposztás tálat. Amit igencsak lebecsülünk, ha nem lapul benne jókora dagadó, kövérkedik töltelék, kolbász.

hvg.hu Gasztro

Torkon akadt csütörtök - a vendég közbeszól

Úgy tűnik, a vendéglősök egy része igencsak tiszteli a néphagyományt. Szó szerint értelmezi a torkos csütörtököt. Legalábbis, ami a farsangból maradt ételek elfogyasztásának szokását illeti. Ráadásul még ismerik egyéb elnevezéseit is a jeles napnak: zabáló avagy csonka csütörtök.

1
203 204 205 206 207
234
Robbanás történt a marseille-i orosz konzulátuson

Robbanás történt a marseille-i orosz konzulátuson

Havasi Bertalan elárulta, miért mondott le sajtófőnöki állásáról

Havasi Bertalan elárulta, miért mondott le sajtófőnöki állásáról

Visszaküldi a frontra a hadirokkantakat az orosz hadsereg

Visszaküldi a frontra a hadirokkantakat az orosz hadsereg

Rendkívüli csúcstalálkozón vitatja meg az EU, hogy mit kezdjenek Trumppal és Putyinnal

Rendkívüli csúcstalálkozón vitatja meg az EU, hogy mit kezdjenek Trumppal és Putyinnal

Ferenc pápa csak a halála után akarta „meggyónni” az életét, de a világ állapota miatt nem várhatott vele

Ferenc pápa csak a halála után akarta „meggyónni” az életét, de a világ állapota miatt nem várhatott vele

Felhők után rohanva megörökíteni Micimackót: Kiss-Kuntler Árpád rendhagyó portréi

Felhők után rohanva megörökíteni Micimackót: Kiss-Kuntler Árpád rendhagyó portréi

Nyugodt éjszakája volt Ferenc pápának a kórházban

Nyugodt éjszakája volt Ferenc pápának a kórházban

Orbán Viktor adókedvezményeket és LMBTQ-ellenes intézkedéseket ígért az évértékelőjében

Orbán Viktor adókedvezményeket és LMBTQ-ellenes intézkedéseket ígért az évértékelőjében

A mítoszteremtés veszélyei: a vezető felmagasztalása rontja a vezetés minőségét

A mítoszteremtés veszélyei: a vezető felmagasztalása rontja a vezetés minőségét

A címlapról ajánljuk