Hírlevelek
Menü

Olvasási mód:

Betűméret:

Betűstílus:

Tóth Sándor Gasztro

Kanári-szigeteki specialitások – recept

Ma már nem ritkaság, hogy honfitársaink a világ valamelyik szigetén landolnak, s a nyaralás alatt a gasztrokultúrára is kíváncsiak. A Kanári-szigetek legnagyobbikán, Gran Canarián örömmel fedeztünk fel néhány helyi különlegességet a szállodák, éttermek nemzetközi típusételei között.

Krisztina O'Brien Gasztro

Az egész világ ezt eszi

Mit eszik a világ a 21. században? Erre volt kíváncsi az angol Oxfam jótékonysági alapítvány, amikor nemzetközi támogatással felmérést végzett a világ 17 országában. Úgy tűnik, a tészta mindenhol kedvenc.

Lukács Enikő Gasztro

A hét receptje: Málnás ricotta torta

Elvileg dúlnia kellene a málna szezonnak, de attól tartunk, az idén sajnos nagyon rövid ideig tart. A napokban ne gondolkozzunk sokat, együk, vegyük, mert úgy tűnik, igencsak a végét járja, s marad nekünk a mélyhűtött, pláne import.

hvg.hu Gasztro

A borok legjavát lehetett kóstolni

A VinAgora nemzetközi borverseny ünnepélyes díjkiosztója alkalmából rendezett egész napos borgálán az érdeklődök több mint 500 féle bort kóstolhattak, és számos borásszal személyesen is megismerkedhettek.

Kovács Gábor Gasztro

Sört mérnek a Budai Várban

Úgy tűnik, a Főzdefeszt és a Cseh Sörfesztivál után egy igazán nagyszabású nyári programra számíthatnak a sörkedvelők. Ráadásul orrhosszal megelőzve a szokásos szeptember eleji budapesti borfesztivált. Augusztus végén a sörösök veszik be Buda várát.

hvg.hu Gasztro

Magyar ételek meghökkentő tálalásban – fotó

Nemrégiben adtunk hírt arról, hogy megrendezik az első magyar Eat Art vacsorát. Az eseményen személyesen részt vett az étkezésművészet fogalmának megalkotója, a 81 éves svájci művész, Daniel Spoerri.

hvg.hu Gasztro

Milyen is a borpor?

Amerikai tudósok leleménye a vörösbor koncentrátum, azaz a borpor. Ennek kapcsán elmélkedik kicsit Bächer Iván az élet nagy kérdéseiről.

hvg.hu Gasztro

Mi az a borkód?

Számos termék csomagolásán találkozhattunk már kétdimenziós vonalkóddal, amely pillanatok alatt hasznos információkhoz juttat minket. Boros palackon most először jelent meg.

Kovács Gábor Gasztro

Mire jó a mustár? – recept

Költői kérdés, mindenki tudja, mire jó a mustár. Virslihez, hurkához, kolbászhoz, debrecenihez lehetőleg dupla adagban tunkolni. S legyen az asztalra készítve grillezéskor, amikor már serceg a zsír a tarjából. Ennyi?

Tóth Sándor Gasztro

Szakácskönyv 55 ezer euróért

A július végére meghirdetett záróra közeledtével sem csökken az érdeklődés az El Bulli iránt. Újabb s újabb hírek látnak napvilágot a világ egyik legjobb étterméről és mesterséf-tulajdonosáról. Most éppen a katalán szakács egy kézírásos könyve, illetve az El Bulliban vendégeskedő világsztár pár került reflektorfénybe.

Tóth Sándor Gasztro

Milyen piacok vannak a Balatonnál?

Örvendetes módon egyre több piac nyílik a Balaton vonzáskörzetében. A gazdag választék kézműves, házi termékeket, természetes ízeket, sok színt és ötletet kínál a hazai és külföldi üdülővendégeknek, turistáknak. Ezúttal, a rövid idő alatt népszerűvé vált, hévízi piacra látogattunk el, s őszintén bevallva, mindennek ellen tudtunk állni, csak a kísértésnek nem.

Megyeri Zsuzsanna Gasztro

Mediterrán hét: ajvár, a paprikás kencefice – péntek

A mediterrán diéta nem feltétlenül diétázás, hiszen a diéta szó eredetileg táplálékot jelent, nem étkezési megszorítást. Viszont a zöldség és gyümölcs alapon – a Földközi-tenger környékére – szerveződő asztali szokások kifejezetten egészségesek és követendők.

MTI Gazdaság

A népsörök és a radlerek élesztgetik a sörpiacot

Az első hat hónap tapasztalatai alapján lassulni látszik a hazai sörpiac mintegy tíz éve tartó visszaesése, a hazai sörgyártók pedig abban reménykednek, hogy az idén akár már túl is juthatnak a mélyponton - írja a pénteki Világgazdaság.

Megyeri Zsuzsanna Gasztro

Mediterrán hét: Mézes, gyümölcsös joghurt – csütörtök

A mediterrán diéta nem feltétlenül diétázás, hiszen a diéta szó eredetileg táplálékot jelent, nem étkezési megszorítást. Viszont a zöldség és gyümölcsalapon – a Földközi-tenger környékére – szerveződő asztali szokások kifejezetten egészségesek és követendők.

Kovács Gábor Gasztro

Egy pohár plzeni a pizzához

Igenis vannak elszánt és értő sörivók, akiket nyáron sem lehet elbolondítani semmiféle ízesített, lájtos habos szomjoltóval. Ráadásul ráuntak a standard sörök nem túlságosan izgalmas ízeire.

1
146 147 148 149 150
234
Sikerült tetten érni egy csalót, aki meglepő őszinteséggel beszélt arról, hogyan veri át az embereket a Facebook Marketplace-en

Sikerült tetten érni egy csalót, aki meglepő őszinteséggel beszélt arról, hogyan veri át az embereket a Facebook Marketplace-en

Őrizetbe vették az ukrán fegyveres erők főpszichiáterét egymillió dolláros gazdagodása miatt

Őrizetbe vették az ukrán fegyveres erők főpszichiáterét egymillió dolláros gazdagodása miatt

Az amerikai szankciók miatt a Wizz Air belgrádi gépe nem tankolhat Szerbiában

Az amerikai szankciók miatt a Wizz Air belgrádi gépe nem tankolhat Szerbiában

Marabu Féknyúz: Nocsak, nocsak!

Marabu Féknyúz: Nocsak, nocsak!

Kancellársága első napján állandó határellenőrzést vezetne be a legesélyesebb jelölt Németországban

Kancellársága első napján állandó határellenőrzést vezetne be a legesélyesebb jelölt Németországban

Musk beleszállt Trump nagy csinnadrattával bejelentett, 500 milliárd dolláros MI-fejlesztési tervébe

Musk beleszállt Trump nagy csinnadrattával bejelentett, 500 milliárd dolláros MI-fejlesztési tervébe

Orbán a gázcsap tekergetésével építi az oroszbarát blokkot a térségben – most Ficónak kedveskedett

Orbán a gázcsap tekergetésével építi az oroszbarát blokkot a térségben – most Ficónak kedveskedett

Trump IT-s szövetségesei máris nyertek a Csillagkapun

Trump IT-s szövetségesei máris nyertek a Csillagkapun

Sikerült tetten érni egy csalót, aki meglepő őszinteséggel beszélt arról, hogyan veri át az embereket a Facebook Marketplace-en

Sikerült tetten érni egy csalót, aki meglepő őszinteséggel beszélt arról, hogyan veri át az embereket a Facebook Marketplace-en

A címlapról ajánljuk