szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A sportolók szájízének megfelelően főznek majd a szocsi téli olimpián, nem kell egzotikus ételekre számítaniuk – nyilatkozta vasárnap a Lifenews orosz hírtelevíziónak az egyik séf.

A sportolóknak a játékok ideje alatt a versenyekre kell összpontosítaniuk és nem arra, hogy mit ettek például délben, ezért ínyencségeket nem tálalnak fel – mondta Igor Golubjev, az oroszországi Tatárföldön lévő Naberezsnije Cselni nevű városból származó konyhafőnök. Azt is elárulta, hogy a nyitóünnepség utáni vacsorán svédasztal várja a meghívottakat, mivel 5 ezer embert nehéz egyszerre asztalhoz ültetni.

A nyitófogadásra gazdag menüt ígérnek: lesznek húsos, halas fogások, de sajtos, zöldséges, gyümölcsös tálakból is válogathatnak a vendégek. Az Oroszországban szinte kötelező sztolicsnij és olivier saláták sem maradnak el, valamint többféle levest is kínálnak majd. A készülődést egy héttel a szocsi téli olimpia február 7-i megnyitása előtt megkezdik.

Golubjev és csapata a játékok alatt különböző zöldséges salátákkal, marha- és csirkehúsos ételekkel várja majd a sportolókat. Az édességek között pedig biztosan a menü része lesz a sajttorta és a tiramisu.

Az orosz konyhafőnök nagy szerencsének tartja, hogy bekerült a téli olimpia séfjei közé, de mint elmondta: ezt annak köszönheti, hogy karrierje során világhírű külföldi séfek keze alatt tökéletesítette Oroszországban megszerzett tudását.

HVG

HVG-előfizetés digitálisan is!

Rendelje meg a HVG hetilapot papíron vagy digitálisan, és olvasson minket bárhol, bármikor!