Hírlevelek
Menü

Olvasási mód:

Betűméret:

Betűstílus:

Tóth Sándor Gasztro

Szemet szúrt a texasi whopper

A legritkább esetek közé tartozik, amikor az élelmiszerek vagy italok reklámja diplomáciai bonyodalmat vált ki. A mexikói nagykövet egy amerikai gyorsétteremlánc spanyolországi hirdetését találta sértőnek.

Várkonyi Ádám Gasztro

Rebarbara, az átvert pitenövény

A rebarbara fura növény. Sokan idegenkednek tőle, pedig a maga nemében egyedülálló szerzet. Érdemes megismerni, no és meg is kóstolni a lágyszárú növénynemzetség e büszke sarját.

Tóth Sándor Gasztro

A csúcsmenü fogásai

Nagy sikert aratott Jamie Oliver és a Fifteen szakácscsapata a G20-aknak készített vacsorával. A csúcstalálkozót követő napon pedig megszületett az angol séf várva várt harmadik gyermeke.

hvg.hu Plázs

Milyen ízeket szeretünk, és miért?

Savanyú, keserű, sós, édes – a négy alapíz közül az utolsó már születésünk pillanatától fontos szerepet játszik az életünkben. Az anyatej édeskés ízét ugyanis könnyen elfogadják az újszülöttek, de a másik három íz felismerését is ősi mechanizmusok mozgatják: volt idő, mikor az ennivaló hasznosságának és fogyaszthatóságának megállapításhoz elengedhetetlen volt egy kis kóstoló.

Várkonyi Ádám Gasztro

A tökéletes répatorta receptje

A répatorta nagyszerű rágcsálnivaló: a finom fűszeres íz szerencsés esetben lágy, könnyű állaggal párosul, ami ellenállhatatlanná teszi. Aki egyszer kipróbálja, újra és újra neki fog állni. Nemcsak húsvétkor, amikor a nyuszi ürügyén vitathatatlan a létjogosultsága.

Lőrincz Zsolt Gasztro

A böjt és a hal - nagypénteki receptek

A húsvétot megelőző negyven napos böjt egyik előírása, hogy ez idő tájt csak háromszor szabad étkezni és egyszer jóllakni. A kezdet a hamvazószerda, a befejezés a nagypéntek. Ilyenkor a hal lesz a tányéron a főszereplő.

hvg.hu Plázs

Egészséges húsvéti receptek

A húsvét a kereszténység második legnagyobb ünnepe. Időpontja a tavaszi napéjegyenlőség utáni első holdtöltét követő vasárnap, idén április 12. Mi energiaszegény receptekkel készültünk a húsvétra.

Vétek György Gasztro

Igyál még egyet, és fogd a nyuszira!

A regionalitás és szezonalitás – vagyis jórészt abból főzni, ami a környéken és pont akkor épp megterem – a mai gasztronómiában trend, az elmúlt évszázadokban viszont életforma volt. És nem volt ez nagyon másként a sörfőzők esetében sem, akik az évszakok változásait követve más és más söröket főztek . A különböző ünnepek pedig különböző sörök készítésére ihlették őket.

Várkonyi Ádám Gasztro

Húsvéti vendégváró falatok

A húsvéti vendégvárás a szokás szerint terülj-terülj asztalkámmal is jár a hímes tojások, könnyen bódító alkoholok és rövid életű csokinyulak mellett. A sémák azonban szinte mindenütt agyonnyomják a kreatív szellemet, és a szokásos ételeknél ragadunk.

Tóth Sándor Gasztro

Hogyan készül a világ legjobb sonkája?

A világ legjobb sonkáit állítólag Spanyolországban készítik. A nagy hagyományokra visszatekintő hispán sonkakultusznak 1991 óta magyar vonatkozásai is vannak.

Lőrincz Zsolt Gasztro

Hogyan ünnepel a világ?

A húsvétot szerte a világban megünneplik, még ha nem is mindenütt azonos időpontban. Egyes helyeken az ünnep vallási jellege dominál, máshol a világias, akár pogány hagyományok. Egy azonban közös mindenütt: az ünnepléshez finom ételek dukálnak. Lássuk, hol hogyan ünnepelnek és mit esznek.

Kovács Gábor Gasztro

Tojáslikőr-variációk - koktéltippek

A különleges ízesítésű likőrök nagy márkáinak receptúráját szigorú titoktartás övezi. De igen sok család is őrzi a nagymamák, dédik rafinériáit, hogyan s miből keverték az ünnepi kontyalávalókat. Például így húsvét tájékán a tojáslikőrt.

MTI Gasztro

Jobban fogynak a minőségi csokoládék

A magyar vásárlók először 1920-ban kóstolhatták meg az első csokoládétojást. Manapság majdnem ezer tonna édesség kerül ilyenkor a fogyasztók kosarába, amelyek között egyre több a jó minőségű csokoládé.

hvg.hu Plázs

Fogyás koplalás nélkül - receptek

A gyors, kampányszerű fogyókúrák helyett inkább az életmódunkon változtassunk. Fontos, hogy a testtömeg-csökkentő diéta alatt soha ne legyünk farkaséhesek. Íme néhány energiaszegény recept.

Molnár Kata Orsolya Gasztro

Mire figyeljünk a húsvéti menü összeállításakor?

Rendre az ünnepek környékén gondolják úgy a háziasszonyok, hogy a legnehezebb a dolguk, ha a menü összeállításáról van szó. Néhány alapszabályt figyelembe véve az idei húsvéti menü kivitelezése már gyerekjáték lesz.

1
201 202 203 204 205
234
„Egyszerre próbálunk a szerelemből menekülni és benne maradni” – új klippel jelentkezett Frenk

„Egyszerre próbálunk a szerelemből menekülni és benne maradni” – új klippel jelentkezett Frenk

Elvitelre #102: Vasalt nyunyóka és a politikai menekültek

Elvitelre #102: Vasalt nyunyóka és a politikai menekültek

Kötelező, állandó, rotációs budapesti szolgálat jöhet a vidéki mentősöknek

Kötelező, állandó, rotációs budapesti szolgálat jöhet a vidéki mentősöknek

Ájurvéda gyógyító képzéseket több magyar egyetem is kínál, de az igazi tudásért Indiába kell menni

Ájurvéda gyógyító képzéseket több magyar egyetem is kínál, de az igazi tudásért Indiába kell menni

Lárvák és kukacok vannak az ivóvízben Pilisen

Lárvák és kukacok vannak az ivóvízben Pilisen

Korábbi közlekedési államtitkárt neveztek ki a GySEV igazgatósági elnökének

Korábbi közlekedési államtitkárt neveztek ki a GySEV igazgatósági elnökének

Üzemzavar miatt majdnem fél napra kiesett a Mátrai Erőmű a villamosenergia-termelésből

Üzemzavar miatt majdnem fél napra kiesett a Mátrai Erőmű a villamosenergia-termelésből

Unalmassá vált, alig fejleszt valamit, de a pénz kell neki: Zuckerberg kiakadt az Apple-re

Unalmassá vált, alig fejleszt valamit, de a pénz kell neki: Zuckerberg kiakadt az Apple-re

Osztályfőnöki intő miatt nem mert hazamenni egy 10 éves kisfiú, aluljáróban találtak rá a rendőrök

Osztályfőnöki intő miatt nem mert hazamenni egy 10 éves kisfiú, aluljáróban találtak rá a rendőrök

A címlapról ajánljuk