Hírlevelek
Menü

Olvasási mód:

Betűméret:

Betűstílus:

Gasztro

Szekszárdi – kulcs a szívedhez

„A Szekszárdi kifejezetten nőbor, éspedig leginkább huszonhét-huszonnyolc éves asszonyhoz hasonítanám, erejének és szépségének teljességében…”- írja Hamvas Béla A bor filozófiája című művében. Hogy mennyire szerethetőek a szekszárdi borok, arról ki-ki meggyőződhet május 23-án a borvidék budapesti bemutatóján.

F.B. Gasztro

A luxus Izlandra érkezett

A vendégek előbb egy vízesés alatt átsétálva kortyolták a pezsgőt, majd egy gleccsernél koccintottak. A Dom Pérignon Izland misztikus tájképét választotta hátteréül, hogy bemutassa vibráló és intenzív új tételét.

Kovács Gábor Gasztro

A sörfőzés nagymesterei - belga sörünnep

Az átlag magyar sörfogyasztó, ha belga sört iszik, az jobbára a hazai főzésű Stella Artois. S nem gondolja, hogy Belgium a sörfőzés nagyhatalma. A nem átlagos időről időre próbálja felmérni a belga sörök sokféleségét, ami viszont még a szakértők számára is szinte nyomon követhetetlen. Szerencsére a hazai piacon, néhány vállalkozó kedvű vendéglátósnak köszönhetően, immár tizenöt éve a belga sörök igen széles választékából válogathatnak a különleges sörök rajongói, akik hajlandók egy sztenderd magyar sör árának a többszörösét kifizetni.

hvg.hu/ élelmiszer online Gasztro

Ötvenéves a Nutella

Nem mindennapi ajándékokat kapott kerek születésnapjára a világ nagy kedvence, a Nutella. Még kantátát is írtak hozzá.

Tóth Sándor Gasztro

Fagylaltból gazdagodott meg a korábbi tőzsdeügynök

Nevezhetnénk tipikus amerikai sikertörténetnek is, amikor egy pénzügyi alkusz átnyergelve az édességiparba saját arcképével ellátott nyalánkság „feltalálójává” válik, és ebből megteremti új élettere alapjait.

Sz. J. Gasztro

Túrógombóc a la Bocuse d’Or – recept

Napok óta a Bocuse d’Or sikereinktől hangos a magyar gasztroélet, hiszen a magyar csapat Molnár Gábor vezetésével a kilencedik helyet szerezte meg az európai döntőn, ezzel magabiztosan kvalifikálva magukat a jövő januári lyoni világdöntőre. A másik szenzációs hír, hogy Budapest rendezheti meg a legközelebbi európai döntőt. A harmadik pedig, hogy együtt főzhettünk Galgóczi Gáborral (Pierrot étterem), a magyar Bocuse d’Or versenyzők egyikével, aki megtanított bennünket túrógombócot készíteni.

hvg.hu Gasztro

Videó: Így lesz a rakott krumpliból rackotth croomply

A Gourmet Fesztivál előételeként a legközönségesebb ételt, a rakott krumplit fordította ki önmagából a három magyar Michelin-csillagos étterem vezető séfje: Miguel Rocha Vieira (Costes), a Széll Tamás – Szulló Szabina páros (Onyx) és Sárközy Ákos (Borkonyha). Míg Széll Tamás szerint nem kell mindent újraálmodni, Vieria valami egészen különöset alkotott a hagyományos magyar fogásból.

Sz. J. Gasztro

Ilyenek a Michelin-csillagos rakott krumplik

Az idei Gourmet Fesztivál kötelező eleme a tavalyi gulyásleves után a rakott krumpli lesz. Sokak kedvenc étele, igazi házias fogás, kíváncsian várjuk, hogyan fogják majd prezentálni rakott krumplijukat az ország legjobb séfjei. A fesztivál sajtóbemutatóján a hazai Michelin csillagos séfek bemutatták saját verziójukat, lássuk hát, hogyan értelmezi a rakott krumplit Miguel Rocha Vieira (Costes), a Széll Tamás – Szulló Szabina páros (Onyx) és Sárközy Ákos (Borkonyha).

T. S. Gasztro

Így működik a Barcelonából vezérelt digitális konyha

Egyre nagyobb az érdeklődés az első gasztronómiai közösségi weboldal iránt Spanyolországban. A világhálóra való felkerülése óta már 5 ezer regisztrált felhasználója van a Foodinterestnek, létrehozói az év végére 250 ezerre prognosztizálják rendszeres látogatóik számát az előrejelzések alapján.

hvg.hu Gasztro

A Bálnában a helyük a borivóknak

Június 11-én a Bálna Budapestben sétálókóstolón vehetünk részt, ahol 10 év 40 legjobb pincészetének borait ízlelhetjük meg, a mesterkurzus pedig soha vissza nem térő alkalmat kínál a borszeretőknek: jubileumi nagyrendezvényt tart a 10 éves Borigo Magazin.

MTI Gasztro

Egérürüléket és penészes húst találtak Jamie Oliver mészárszékén

Súlyos higiéniai hiányosságok miatt ideiglenesen bezárni kényszerült londoni mészárszékét Jamie Oliver brit sztárszakács. A londoni sztárséf éttermét, a Szent Pál-székesegyház közelében lévő Barbecoát kiszolgáló mészárszéket újranyithatták a hiányosságok megszüntetése után.

hvg.hu Gasztro

Magyarország rendezi a Bocuse d'Or versenyt 2016-ban

Magyarország rendezheti meg 2016-ban a Bocuse d'Or Europe-t - jelentették be Stockholmban, a szakácsverseny csütörtöki európai döntőjében. Ráadásul a magyar Molnár Gábor kijutott a jövő évi nemzetközi döntőbe.

hvg.hu Gasztro

Óriási hal lesz a menü egy pesti hotelben - konyhai fotó

Megérkezett az az embernagyságú tonhal a budapesti Buddha-Bar luxusszállodába, amelyből egy párizsi szusiséf készít majd toro szasimit a szálloda élményvacsoráján. A Facebookon posztolt fotó szerint hárman alig bírták felemelni a gigantikus tonhalat a hotel konyhájában.

F.B. Gasztro

Stílusos együttműködés

A modern gasztronómia tehetős rajongóit júniusban a világ minden pontjáról Champagne szívébe, Épernay-be várják egy különleges pop-up étterembe.

1
46 47 48 49 50
234
Újszásznál is gázolt a vonat, késések várhatók

Újszásznál is gázolt a vonat, késések várhatók

A magyar gazdaságtörténet legnagyobb osztogatása jön, vagy csak egy hatalmas lufit fúj Orbán Viktor?

A magyar gazdaságtörténet legnagyobb osztogatása jön, vagy csak egy hatalmas lufit fúj Orbán Viktor?

Hiába játszotta élete egyik legjobb meccsét Szoboszlai Dominik, a nemzetközi sajtó másképp értékelte a játékát

Hiába játszotta élete egyik legjobb meccsét Szoboszlai Dominik, a nemzetközi sajtó másképp értékelte a játékát

Laár András Galla Miklós újabb meztelenkedéséről: Nem tudok azzal mit csinálni, hogy ő most „megőrült”

Laár András Galla Miklós újabb meztelenkedéséről: Nem tudok azzal mit csinálni, hogy ő most „megőrült”

Az EU több pénzért vett tavaly orosz gázt és olajat, mint amennyivel az ukránokat támogatta

Az EU több pénzért vett tavaly orosz gázt és olajat, mint amennyivel az ukránokat támogatta

Nem viccel a BMW, igen ütős lesz a debreceni újdonsága

Nem viccel a BMW, igen ütős lesz a debreceni újdonsága

Aki búzamezővé alakította Manhattan szemétlerakóit

Aki búzamezővé alakította Manhattan szemétlerakóit

Ennek a budapesti taxisnak a járda a negyedik sáv a Könyves Kálmán körúton – videó

Ennek a budapesti taxisnak a járda a negyedik sáv a Könyves Kálmán körúton – videó

Ukrajna rekonstrukciója – hogyan építenek újjá egy háborúban álló országot?

Ukrajna rekonstrukciója – hogyan építenek újjá egy háborúban álló országot?

A címlapról ajánljuk