A Joker minden idők legnyereségesebb képregényfilmje

A Joker minden idők legnyereségesebb képregényfilmje

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

A DC Films és a Warner Bros. közös mozija megdöntött minden eddigi képregényfilmes profitrekordot.

Öt héttel a bemutatása után, Észak-Amerikában már 304,2 millió dolláros bevétellel büszkélkedhet a Joker, miközben a globális bevételei már elérik a 953 millió dollárt – írja a Forbes magazin oldala.

Mindez azt jelenti, hogy a 62,3 millió dollárból készült film már 15,3-szoros pénzt hozott. A Todd Phillips által rendezett és Joaquin Phoenix főszereplésével játszott film, ezzel megelőzte Jim Carrey 1994-es Maszkját, ami 351 millió dollár termelt ennyi idő alatt globális szinten 23 millió dolláros költségvetés mellett.

A további nagyon jövedelmezőbb „képregény filmek: a Venom  (854 millió dollár 90 millió dolláros költségvetéssel), a Batman  (411 millió / 35 millió dollár), a Deadpool  (783 millió / 58 millió dollár).

Gyilkos tréfa: 80 éves múltja van a mozikban taroló Jokernek

Egyszerre dicsérik és támadják a Joker című filmet, miután a címszereplő szörnyeteggé alakulását hidegrázóan hitelesen adja elő Joaquin Phoenix. Batman ellenfelét képregényszereplőként eredetileg rövid életűnek szánták, de végül az elmúlt évtizedekben számos feldolgozást élt meg papíron és filmvásznon is. Kinek van igaza? A mozikba özönlő embereknek, akik októberi rekordbevételt hoztak a készítő Warner Bros.

Hozzászólások