Toroczkaiék létrehozták a Magyar Gárda örökébe lépő Nemzeti Légiót

Toroczkaiék létrehozták a Magyar Gárda örökébe lépő Nemzeti Légiót

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu/MTI
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A Mi Hazánk Mozgalom által alapított szervezet "a Magyar Gárda eszmeiségének és szellemiségének örököse" lesz Toroczkai László szerint.

Nemzeti Légió néven honvédelmi, hagyományőrző szervezetet hozott létre a Mi Hazánk Mozgalom – jelentette be Toroczkai László, a párt elnöke kedden.

A Nemzeti Légió nem a korábban az MSZP és a Fidesz által aljas módon betiltott és a Jobbik által elárult Magyar Gárda jogutódja, de eszmeiségének és szellemiségének örököse

– mondta Toroczkai. Az egyesületi bejegyzés alatt álló szervezet alapvető missziója a honvédelmi alapismeretek oktatása, a katonai hagyományok ápolása, illetve katasztrófahelyzetekben, például árvíz idején az élet- és vagyonvédelem.

A pártelnök szerint az elmúlt évtizedben nem szűntek meg, sőt súlyosbodtak azok a tényezők, amelyek korábban a Magyar Gárda megalakulásához vezettek, így az elszánt, magukért tenni akaró magyar embereknek joguk van ahhoz, hogy megszervezzék saját védelmüket.

©

Azt is mondta: aktualitást ad a légió létrehozásának, hogy éppen száz éve alakult meg a Nemzeti Hadsereg, amely Horthy Miklós vezetésével "megtisztította az országot a kommunistáktól". Csakúgy, mint száz évvel ezelőtt, ma is az anarchia felé halad az ország, hiszen "van olyan cigány párt, amelyik cigány tartományt akar leválasztani Magyarországról, és olyan település, Törökszentmiklós, ahol cigány klán tartja rettegésben a helybelieket" – magyarázta Toroczkai, aki bizonyára erre az esetre gondolt.

A Mi Hazánk a rendőrségi tiltás ellenére is mindenképpen megtartja a Törökszentmiklósra meghirdetett demonstrációját, amelyet "a tisztességes, becsületes emberek védelmében" szerveznek. Toroczkai azt is közölte, hogy formailag még nem lesz ott ez a légió, hiszen június 1-jén alakul csak meg hivatalosan, a zászlóbontást Szegeden tartják. A szervezet vezetője Födelmesi László, a Francia Idegenlégió volt katonája lesz, stratégiai szövetségesük pedig a Betyársereg. 

A sajtótájékoztatót terepszínű egyenruhás "légionáriusok" gyűrűjében tartotta Toroczkai László.

(via Index, MTI)

Hozzászólások