Az állam 1,5 milliárd forintért népszerűsíti a sportos videojátékozást

Az állam 1,5 milliárd forintért népszerűsíti a sportos videojátékozást

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

Állami kommunikációs megbízást kaptak Balásy Gyula cégei, az e-sportot kellett népszerűsíteniük.

Összesen csaknem 1,5 milliárd forintos megbízást kapott a New Land Media Reklám, Szolgáltató és Kereskedelmi Kft. és a Lounge Design Szolgáltató Kft., miután megnyerték a Nemzeti Kommunikációs Hivatal által kiírt pályázatot. A győzteseknek az Egymillióan a Magyar Esportért Egyesülettel kapcsolatos rendezvényszervezési és kommunikációs feladatokat kell majd ellátniuk – szúrta ki a vg.hu az uniós közbeszerzési értesítőben.

A két cég tulajdonosa Balásy Gyula, és gyakorlatilag egyeduralkodók az állami kommunikációs beszerzéseken.

A megbízás a 2019 augusztus közepe és november vége közti időszakra szólt, azonban a megrendelő Nemzeti Kommunikációs Hivatal és a két cég valamit utólag módosítottak a szerződésen, erről jelent meg hirdetmény a közbeszerzési értesítőben 2020. január 13-án. Azt nem részletezték, pontosan mit módosítottak, mindenesetre a nettó ár maradt egész pontosan 1 469 492 126 forint.

Rózsadombi irodaházba költöznek a kormány plakátkampányait készítő cégek

Balásy Gyula cégei a Rózsadombon készítik majd az új kampányokat.

A videojátékok magyarországi piaca több mint negyvenmilliárd forintos, és évi 15-20 százalékkal bővülhet – mondta korábban a Világgazdaságnak Bíró Balázs, a Magyar E-sport Szövetség elnöke. Hardcore videojátékosból 425 ezer van az országban, és közülük is csak minden tizedik, vagyis körülbelül negyvenezer ember méreti meg magát rendszeresen amatőr vagy profi e-sport-versenyen. Mintegy tizenöt-húszan élnek ebből a sportból Magyarországon, ők havonta akár 40-50 ezer dollárt, több millió forintot is kereshetnek.

Hozzászólások