Turnényitány: Barcelonában indult be a U2-henger

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Megkezdte világkörüli turnéját a U2: az ír banda 90 ezer ember előtt lépett fel kedd este Barcelonában. A gigantikus koncerten Michael Jacksonról is megemlékeztek.

Bono és társai több mint két órán át zenéltek a Nou Camp stadionban. A No Line on the Horizon című új album számai mellett olyan klasszikusok is elhangzottak mint a Pride és az I Still Haven't Find What I'm Looking for. Az eredetileg Billie Holiday számára írt Angel of Harlem című dalt ezúttal a múlt héten hirtelen elhunyt Michael Jackson emlékére adták elő.
    
Az együttes fantasztikus show-t kínált a közönségnek, a fémelemekből álló színpadi díszlet A csillagok háborújának űrhajóira emlékeztetett. A koncert során élőben kapcsolták a nemzetközi űrállomást, Bonóék szót emeltek Aung Szan Kjú Kji burmai ellenzéki vezetőért, és bejátszották Desmond Tutu Nobel-békedíjas érsek egyik prédikációját is. 
    
A barcelonai fellépésre márciusban 54 perc alatt keltek el a jegyek, ezért a szervezők még egy koncertet kötöttek le az együttessel. Az újabb előadás jövő csütörtökön lesz. 
    
A 360 fok címet viselő világkörüli turné Európában és Észak-Amerikában összesen 14 országot érint. Az elnevezés többek közt a különleges színpadtechnikára utal, amelynek köszönhetően az óriási "póklábakon" álló színpadot mindenhonnan ugyanúgy lehet látni.