László Zsolt: Minimum harminc évbe telik visszaállítani az utóbbi tíz év rombolását

László Zsolt: Minimum harminc évbe telik visszaállítani az utóbbi tíz év rombolását

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
HVG

"Értékek alapján hozom a döntéseket, szerintem ez adja egy ember gerincét" – véli a színész. Ilyen érték az is, hogy érzelmileg és szakmailag is kötődött Alföldi Róberthez, így nem tehette volna meg vele annak idején, hogy a Nemzetiben marad.

Nagyon sokat foglalkozik a szakmájával, hazaviszi a problémáit László Zsolt, aki jó néhány színházi csapat születésénél és temetésénél is ott volt. „A legfájdalmasabb, hogy ott kell hagyni embereket” – mondta a HVG-nek adott interjúban a színész.

Hihetetlenül vérzik a szívem azokért, akiket megkedveltem. A Nemzetit követően aligha szerződtem volna Székesfehérvárra, ha nincs öt gyerekem. A döntéseimet alaposan meghatározza, hogy nem csak magamért felelek.

Annak idején nemet mondott Vidnyánszky Attila marasztalására a Nemzetiben, erről László Zsolt azt mondja, erősen kapcsolódott Alföldihez érzelmileg és szakmailag is, így nem tehette meg vele, hogy a színházban marad. „Értékek alapján hozom a döntéseket, szerintem ez adja egy ember gerincét. Akik nem kötődnek ennyire erősen rendezőkhöz, színészekhez, sokkal magányosabbak a szakmában” – tette hozzá.

Tavaly júniusban László Zsolt csatlakozott a noÁr Fogjunk össze című klipjének forgatásához, amelyben az alkotók azt feszegetik, milyen problémákat okoz a gyűlöletkeltés és mekkora felelősséggel tartozunk a felnövő generációk felé. A színész szerint azonban a gyűlöletpolitika csak a felszín.

Az egyik felfuvalkodott politikusunk szájából elhangzott mondatot sokkal relevánsabbnak tartom: annyit érsz, amennyi a bankszámlád. Minimum harminc évbe telik visszaállítani az utóbbi tíz év rombolását. Ezért is fontos előadás az Egy piaci nap, mert arról szól, hogy meddig lehet a tűzzel játszani. A népharagnak van egy kontrollálhatatlan foka. A hatalom történelmet tanult, jogi végzettségű, látszólag magasan kvalifikált embereinek az erkölcsisége nagyon mélyen van. A motivációjuk sötét és egyszerű, mint a faék: pénz és hatalom, semmi más

– mondta a színész.

A teljes interjút elolvashatja a friss HVG hetilapban!