szerző:
travelline.hu
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Nem tudni, pontosan mitől válik egy ország vonzóvá a turisták szemében, hiszen a műemlékek, a múzeumok, a...

Nem tudni, pontosan mitől válik egy ország vonzóvá a turisták szemében, hiszen a műemlékek, a múzeumok, a gasztronómiai élmények ugyan fontosak, de önmagukban nem garantálják a népszerűséget, sokszor valami egészen más okról van szó. Jó példa erre egy nemrég megjelent toplista a világ legboldogabb városairól, amelyben több ausztrál helyiség is előkelő helyen szerepelt, amit a szakértők pusztán a helyi kormány remek marketingjének tulajdonítanak. Az Askmen.com most országokról készített egy hasonló összeállítást, de egészen más szempontból, ezúttal az erotikus vonzerő, a szexiség volt a mérték.

A tizedik helyen a szexi országok toplistáján Mexikó áll, amely hagyományosan jó hírnévvel rendelkezik, ha testiségről van szó. Legalább ilyen ismert azonban az országban tomboló erőszak, de mindez egyáltalán nem zavarja azokat a turistákat, akik egy kis kalandot keresve érkeznek Mexikóba.

Mexikó
©

A kilencedik versenyző komoly meglepetés, Svájcról sok jót el lehet mondani, de valahogy a szex eddig még nem jutott róla eszünkbe. Holott az országban legális a prostitúció és évente 350 ezer polgár él is a fizetős szex lehetőségével. Nyilván drágább a tarifa, mint ahogy általában majdnem minden többe kerül, ha svájci, de legalább biztos nem lesz panasz a pontosságra.

Spanyolország viszont biztos befutó volt egy szexről szóló listán, egyébként a legboldogabb városok között is jól teljesítettek. Saját tapasztalataink alapján a latin vér jelentőségét alaposan eltúlozzák, azért ez mégis csak egy katolikus ország, még ha erősen változóban is van az értékrend. Ettől függetlenül a spanyol szenvedély legendája elpusztíthatatlan.

Hetedikként Malajzia futott be, holott az Askmen értékelése alapján konzervatív országról van szó, de csak látszólag. Aki szexuális élményekre vágyik, meg fogja találni azt a megfelelő helyen, legfeljebb fizetnie kell érte – de biztos kevesebbet, mint Svájcban.

Malajzia
©

Természetesen Olaszország sem maradhatott ki, a dolce vita örök vágy tárgya és nem csoda, hiszen a statisztikák szerint az olaszok 32 százaléka még 60 felett is rendszeres nemi életet él. Valószínűleg a házastársával, ahogy azt a rendes olaszok teszik, de a remény hal meg utóljára.

Az ötödik helyen újabb meglepetés, bár az tagadhatatlan tény, hogy a lengyel lányok igen népszerűek nálunk is. Lengyelország azonban határozottan katolikus országnak tűnik innen nézve, de azért arrafelé is van évente megrendezett erotika kiállítás és a politikusi szexbotrány, úgyhogy valami mégis csak történik a háttérben.

Kína talán meg is sértődne, hogy csak negyedik lett a szexiség versenyében, annak ellenére, hogy a világ szexjátékainak 70 százalékát ott gyártják és csak Pekingben 5 ezer szexbolt nyílt az utóbbi években. Egy feltörekvő nagyhatalomtól nem is várunk kevesebbet.

Kína
©

Oroszország évszázadokon át melankóliájáról volt leginkább híres, de az utóbbi időben komoly változások történtek arrafelé. Moszkvában számos klub várja a szexi kalandokat kereső helybélieket és turistákat, de persze nem árt óvatosnak lenni.

Brazília már a boldogsággal kapcsolatban is remekül teljesített, nincs ez másképp a szexnél sem, a tanga szülőhazája a második helyen futott be. Nyilván ismét sokat nyom a latban a világhírű karnevál és a varázslatos szambatáncosok Rio de Janeiroban.

Az első helyen pedig Görögország végzett, tagadhatatlanul komoly történelmi hagyományokkal rendelkezik a szex területén, számos romantikus film helyszínéül szolgált már, legutóbb a Mamma Mia-ban forrt a vér a kék görög ég alatt. Nem csoda.

Görögország
©

-KM-

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Nem volt jó ötlet a dühös bennszülöttek lakta szigetre menni – megölték a turistát

Nem volt jó ötlet a dühös bennszülöttek lakta szigetre menni – megölték a turistát

Így még biztos nem hallotta a Bee Gees diszkóslágerét – Bono és Pharell duója

Így még biztos nem hallotta a Bee Gees diszkóslágerét – Bono és Pharell duója

Németh Szilárd hajlandó bocsánatot kérni

Németh Szilárd hajlandó bocsánatot kérni

Hogyan győzzük meg a hallgatóságunkat? A Wall Street igazi farkasa segít!

Hogyan győzzük meg a hallgatóságunkat? A Wall Street igazi farkasa segít!

Ön szerint hogy döntött a hivatal Gruevszki-ügyben? Szavazás

Ön szerint hogy döntött a hivatal Gruevszki-ügyben? Szavazás

Bízik a magyar növekedésben az OECD

Bízik a magyar növekedésben az OECD