A Yahoo azonnali felvásárlási ajánlatot követel a Microsofttól

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

A keresőcég meglepett választ adott arra a hírre, hogy a redmondi óriás Carl Icahn befektetővel együtt a Yahoo menedzsmentjének a menesztését készíti elő.

A TG Daily IT-hírekkel foglalkozó weboldal értesülései szerint a Yahoo független igazgatói és vezetősége felkereste Steve Ballmert, a Microsoft vezérigazgatóját, egy újabb vételi ajánlattal kapcsolatban, azonban azt a választ kapták, hogy a redmondi céget már nem érdekli a tranzakció, sőt, még azt is kizárták, hogy a korábbihoz hasonló nagyságrendű ajánlatot egyáltalán terveznének.

A Yahoo szerint Icahn és Ballmer azon munkálkodik, hogy rákényszerítsék a korábban a Microsoftnak kosarat adó vállalatot, hogy egy egyelőre még meghatározatlan összegért adja el keresőjével kapcsolatos üzletágát. A Yahoo közleménye szerint ez távolról sem áll részvényeseinek érdekében, ezért felszólítják a Microsoftot, hogy tegyenek azonnali ajánlatot, ha továbbra is szándékukban áll a keresőcég felvásárlása.

A TG Daily cikkírója megjegyzi, hogy talán a Yahoo vezetősége nem vette észre, hogy már nem igazán vannak olyan helyzetben, amikor követelésekkel állhatnak elő. Nagyon is valószerű ugyanis az a lehetőség, hogy Icahn és Ballmer együttműködésének köszönhetően egy olyan menedzsment kerül a cég élére, amely kizárólag a Microsoft-fúzió előkészítését végzi majd el. Ha nem agresszív követeléseket támasztanának, hanem konstruktívan együttműködnének, talán meggyőzőbbek lehetnének, mintha csak azt ismételgetik, hogy egy ilyen üzlet nem állna a Yahoo-részvényesek érdekében.