A legjobb nyílt forráskódú alkalmazások Macre

A legjobb nyílt forráskódú alkalmazások Macre

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
techline.hu
Tetszett a cikk?

A Mac felhasználóknak nem nagyon kell nélkülözniük, ha szoftverekről van szó.

A Mac felhasználóknak nem nagyon kell nélkülözniük, ha szoftverekről van szó. Minden témakörben találnak professzionális kereskedelmi vagy éppen jól használható ingyenes programokat. Utóbbiak közül jó néhány a nyílt forráskódú alkalmazások kategóriájába tartozik.

Ezek között találunk remek webböngészőt, videolejátszót, üzenetküldőt, DVD-rippert, irodai csomagot és megannyi más témakörben mozgó szoftvert. Csak néhány név: OpenOffice, Firefox, Bean, Perian, VLC, Transmission, Blender stb.

A opensourcemac.org oldal szerkesztői arra vállalkoztak, hogy összerendezik egy oldalra a legjobb Maces, nyílt forráskódú programokat, így segítve a felhasználókat, hogy megtalálják a számukra megfelelő eszközöket.

 

A komoly segédprogramok mellett persze a szórakozásra vágyók is találnak csemegét, néhány apró ingyenes játék képében.

A programokat mindig az eredeti, a készítők által fenntartott oldalról lehet letölteni, aminek az előnye, hogy így mindig a legfrissebb verzióhoz juthatunk hozzá. Az opensourcemac.org viszont remek kiindulópont, ha a nyílt forráskódú alkalmazásokra esküszünk.

 

Hasonló céllal jött létre a freesmug.org oldal is (Free OpenSource Software Mac User Group). Ezen még több nyílt forráskódú alkalmazást lelhetünk Macre. Itt is kategóriákra osztva találunk mindent, és előnye még, hogy külön jelölik minden programnál, hogy PPC-s vagy inteles Macre szánták-e, illetve hogy unibin verzióról van-e szó. Az oldalt folyamatosan frissítik, így érdemes visszanézni, ha éppen valamilyen új feladat elvégzéséhez keresünk segédeszközt.

Hozzászólások