Elindult a Microsoft online zeneboltja!

Elindult a Microsoft online zeneboltja!

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
techline.hu
Tetszett a cikk?

Az MSN Music már idén júliusban elindult volna, de technikai problémák miatt végül elhalasztották a startot.

Az MSN Music már idén júliusban elindult volna, de technikai problémák miatt végül elhalasztották a startot. A http://downloads.music.uk.msn.com címen található bétában már most is több mint egymillió zeneszám található. Ez impozáns mennyiség, de azért meg sem közelíti az iTunes (vagy éppen a torrent oldalak) kínálatát. Kezdetnek azonban nem rossz.

Az MSN Music olyan extra szolgáltatásokkal csábítja a netezőket, mint a személyre szabott lejátszólista, illetve a  zenekarok és zenészek folyamatosan frissülő biography lapjai, blog oldalai. Sajnos, mint minden Microsoft szolgáltatáshoz, a zenebolthoz is szükséges egy Microsoft Live azonosító, ami ingyenes ugyan, de a magyarokat nem szereti (ám ha külföldi címet adunk meg a regisztráció során akkor ez a probléma megkerülhető). Legalábbis egészen addig, amíg nem akarunk vásárolni.

A megvásárolható zenék teljesen DRM mentesek lesznek, azaz ha kifizettük, utána már bárhol és bármikor lejátszhatjuk vagy másolhatjuk őket. A vásárlás credit alapon történik majd: tíz kredit kb. 2500 forintba kerül, és egy albumot vásárolhatunk belőle (vagy egy kreditből csak egy dalt).

 

Hozzászólások