A Kingston DataTraveler 5000: ez aztán a titkosítás!

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
techline.hu
Tetszett a cikk?

A DataTraveler 5000 az XTS titkosítási mód mellett ECC (Elliptic Curve Cryptography - elliptikus görbéjű titkosítási)...

A DataTraveler 5000 az XTS titkosítási mód mellett ECC (Elliptic Curve Cryptography - elliptikus görbéjű titkosítási) algoritmussal teljesíti az Egyesült Államok kormánya által jóváhagyott Suite B szabványokat. Ezzel felülmúlhatatlan biztonságot és titkosítási lehetőségeket kínál kormányzatoknak és vállalati ügyfeleknek. A hordozható adattárolási megoldás a legkorszerűbb adatvédelmet teszi lehetővé, ugyanakkor az USB-k megszokott, egyszerű használatát nyújtja a végfelhasználóknak.
A Kingston DataTraveler 5000 a szabadalmazott Secured by SPYRUS™ technológiát alkalmazza, ami támogatja a hardveralapú 256 bites AES-XTS és a Suite B szabványnak megfelelő titkosítást, például a fent említett elliptikus görbéjű titkosítási algoritmust. Az Egyesült Államok kormánya és a Hadügyminisztérium célzottan a Suite B algoritmusokat választotta és minősítette a nemzetközi adatmegosztási környezetekben történő használatra, a titkosított és nem titkosított alkalmazásokhoz egyaránt. Az XTS-AES egy olyan titkosítási mód, amely sokkal nagyobb biztonságot kínál, mint a CBC, ECB és egyéb módok.
A Kingston DataTraveler 5000 2, 4, 8 és 16 GB kapacitású kivitelben kapható. A készülék emellett – választható opcióként – a kártékony alkalmazások keresésére szolgáló beépített alkalmazással is elérhető lesz.

 

Hozzászólások