Tökéletesen élethű Forma-1 élmény a nappaliban (videókkal)

Tökéletesen élethű Forma-1 élmény a nappaliban (videókkal)

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
life-style.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Sok éve már annak, hogy a játékosok nem kaptak használható Forma-1 szimulátort, a technika pedig kegyetlenül fejlődött...

Sok éve már annak, hogy a játékosok nem kaptak használható Forma-1 szimulátort, a technika pedig kegyetlenül fejlődött az elmúlt években, így nem csoda, hogy a Codamasters visszatérése (minden platformon) feszült várakozással töltötte el a játékvilágot. Az F1 2010 a Nintendo Wii konzolján már egy ideje beszerezhető, de a gép visszafogott grafikai teljesítménye miatt az életszerű élményre még őszig várni kell, amikor is minden más platformra megjelenik az idei év egyik legjobban várt szimulátora.


Az élmény már az első képek alapján is igen meggyőző, de egy-két szerencsésebb tesztelő már ki is próbálhatta, a játékmenetről most következzék egy nem túl jó minőségű, de sokat eláruló videó:


A tökéletes grafika és a megfelelő hanghatások már önmagukban is garantálják, hogy a játékos saját szemszögéből is átérezheti egy Forma-1 futam izgalmát, de a haladók kedvéért most egy olyan konstrukciót mutatunk be, amely szinte egy virtuális valóság érzetét kelti az emberben. Ehhez persze mélyen a pénztárcánkba kell nyúlnunk, de akik már személyesen is próbálták, azok nem nagyon panaszkodnak a végeredményt illetően. Lássuk, milyen egy profi futam a nappalinkban:


Az élmény nem mindennapi, és ehhez "csupán" a következő összetevőkre van szükség (a videóban látott eszközök alapján, persze más konstrukció is akad bőven):
- PC vagy konzol, valamint egy Forma-1 játékszoftver
- Minél nagyobb és minél magasabb felbontású televízió
- 5.1-es házi-mozi rendszer
- D-BOX SRP-120 Motion Platform, amely képes a játékban látható mozgásokat fizikailag is éreztetni. Kompatibilis a legtöbb játékra tervezett székkel, és bármilyen autós játék esetében növeli a valóság élményét.
- Playseats racing simulation cockpit - egy állítható és összecsukható játékszék, amelyet az előbb említett Motion Platformra állíthatunk fel, tökéletes szimulációt biztosít, mintha valóban egy Forma-1-es, vagy Rally autó pilótája lennénk.
- Logitech G25 kormány pedálokkal, amelyet a játékszék állványára szerelhetünk fel, így a három összetevőből valódi vezetési élmény alakul ki.

Ha pedig valaki nem éri be az otthon összerakható szimulátorok élményével, annak sem kell elkeserednie, a Mobil Forma 1 Simulator például egészen biztosan elnyeri majd a legkritikusabb pilóták tetszését is: