Nagyteszt - most kiderül: mennyire vagy geek?

Nagyteszt - most kiderül: mennyire vagy geek?

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
techline.hu
Tetszett a cikk?

A fenti meghatározás nem túl pontos, de az Urban Dictionary szerint ez jellemzi legjobban a „geekeket”.

A fenti meghatározás nem túl pontos, de az Urban Dictionary szerint ez jellemzi legjobban a „geekeket”.

Bár nem teljesen honosodott még meg a magyar nyelvben, a „geek” (és a „nerd” -. a kettő nem ugyanaz!) jelzőt előszeretettel használják, főleg internetes fórumokon és társalgásokban, mindenféle fordítás és honosítás nélkül. Az IT-szlenget használók között tehát nem meglepő, ha valaki megkapja a jelzőt: „geek vagy”, azaz kocka vagy, számítógépfüggő vagy. De honnan tudhatjuk, hogy valóban azok vagyunk-e?

Nos a HowToGeek volt olyan kedves és összeállított nekünk egy remek, tíz pontból álló ellenőrzőlistát; ellentétben a neten százával található mókás listáktól, ez félig-meddig komoly. Nincs más dolgunk, mint végigmenni rajta; ha túl sok olyan pontot (de minimum ötöt) találtunk, amit elolvasva konstatáljuk, hogy „Hé! Ez rám is igaz!” – nos, akkor jobb, ha megbarátkozunk a ténnyel; bizony kockák vagyunk… Lássuk: mennyire kocka ön, kedves olvasó?

1. Ha ülsz a számítógép előtt, és hirtelen meglepve tapasztalod, hogy dörög az ég, nem pillantasz ki az ablakon. Ellenben gyorsan beütöd Google-ba az időjárást, esetleg megnézed hol és mekkora vihar van, az előre telepített widget segítségével…

2. Több e-mail címed van, mint ahány pár cipőd.

3. Ha egy nap tíznél kevesebb e-mailt kapsz, akkor azt a napot úgy könyveled el, hogy „ma a fű sem nő…” Esetleg depressziós is leszel tőle, hogy nem zajlik az élet…

4. Ha összeadod, mennyibe került számítógéped, annak kiegészítői, mobiljaid és egyéb IT-ketyeréid, akkor a végösszeg nagyobb vagy egyenlő, mint amennyibe az összes ruhád került.

 

5. Egyetértesz a következő megállapítással: az „éjszaka” és az „alvás” nem feltétlenül összekapcsolt dolgok.

6. Tudod mi a különbség a RAM és a ROM között, és ezt el is tudod magyarázni.

7. Legalább egyszer már álmodoztál arról, milyen lenne dolgozni a következő cégek valamelyikénél: Microsoft/Apple/Google.

8. Több mint húsz ember e-mail címét tudod fejből. Kevesebb, mint húsz ember telefonszámát tudod fejből. 

9. Majdnem mindig van a zsebedben egy USB-s kulcstartó vagy hasonló. Extra pontot ért, ha egyetértesz a kijelentéssel: „egy 16 GB-os USB semmire nem elég”.

10. Ha nyaralni vagy szabadságra mész, akkor is van nálad egy notebook, de minimum egy PDA/tablet.
 

Hozzászólások