A világ legfeleslegesebb weboldalai

A világ legfeleslegesebb weboldalai

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
techline.hu
Tetszett a cikk?

Mint minden ilyen összeállítás, jelen gyűjteményünk is teljesen szubjektív, biztos, hogy jóval (valószínűleg pár...

Mint minden ilyen összeállítás, jelen gyűjteményünk is teljesen szubjektív, biztos, hogy jóval (valószínűleg pár százezerrel) több felesleges vagy annak tűnő weboldal létezik. Mindegyikről még nekünk sem lehet tudomásunk, napi munkánk közben azonban belebotlunk néhányba. Eljött hát az idő, hogy leírjuk sajátos kis „anti-toplistánkat”; lássuk melyek a világ legfeleslegesebb weboldalai – a Techline szerint!

Attól, hogy egy oldal haszontalan vagy teljesen felesleges van még egy lépés felfelé a ranglétrán: egy felesleges oldal, amely felesleges tudnivalókat közöl! Ennek legjobb példája (mondhatni zászlóshajója) a sokat mondó névvel és címmel rendelkező http://unnecessaryknowledge.com/ („feleslegestudás.com”). Az oldalt felkeresve megtudhatjuk, hogy az egyetlen 15 betűből álló szó, amelyben egyik betű sem ismétlődik az „uncopyrightable” (fontos infó, ugye?), illetve az is kiderülhet, hogy minden jegesmedve balkezes.

A dolog lényege: bármikor kattinthatunk az oldalra, minden alkalommal más és más felesleges infóval tömik a fejünket. Némi iróniával élve: a megtalálható adatok, jellegüket tekintve, egy kicsit hasonlítanak a magyar (és kelet-európai) oktatási rendszer tananyagaihoz, ahol az infókat nem azért rögzítjük, mert hasznosak, hanem „azért mert következő órán majd kérdezik…”

Következő kedvencünk, a „vajon ma kedd van?” témájú weboldal. A site-ot felkeresve megtudhatjuk, hogy vajon kedd van-e…

Mindannyian ismerjük a híres műanyag csomagolást, és annak „buborékjait”. Kár is tagadni: ha egy ilyet a kezünkbe kapunk, akkor elkezdjük kipattintani a kis labdacsokat, nincs emberi lény, aki ellen tudna állni a kísértésnek. Ezzel még nincs is semmi gond: remek kis feszültség-levezető gyakorlat, és nem mellesleg a kollégákat/barátokat is halálra lehet idegesíteni a pattogással. De mindezt online? Virtuálisan? Hát az már tényleg felesleges…

A Zombo.com-on bármi lehetséges, bármit megtehetsz! Ez itt a Zombo.com, ahol minden megtörténhet! Ezt ismételgeti egy hang vég nélkül (persze angolul) a Zombo.com-on. A gond csak az, hogy ezzel ki is merült az oldal, soha nem fogjuk megtudni, mire is jó a Zombo.com, illetve mik lennének azon dolgok, amelyek lehetségesek. Örök rejtély számunkra, hogy miért (és minek?) volt képes valaki ezért egy domain nevet bejegyezni és hozzá tárhelyet bérelni… Ráadásul már évek óta a weben van.

Káromkodás- és sértésgenerátor. A világ más tájékán élőknek talán hasznos lehet - főleg angolszász nyelvterületeken, hiszen ők híresen csekély szókészlettel rendelkeznek a témában. De nekünk, magyaroknak csak egy újabb felesleges oldal. Hiszen mi olyan módokon és oly széles spektrumon mozogva tudunk káromkodni/sértegetni és ironizálni, hogy nincs az a weboldal, amivel ezt pótolni, vagy akár megközelíteni lehetne. („A királynőt megölni nem kell félnetek jó lesz…”  híres mondatszerkezet, ugyebár…)

„Live Nude Cats”. Ez a site annyira felesleges és érthetetlen, hogy nem sikerült kiderítenünk, hogy mit is akarnak vele. (Valamiféle paródia talán? De akkor miért nem vicces?) Nem is ragozzuk tovább.

A legfeleslegesebb oldalak között a nyertes a „valami.com”, azaz a http://www.something.com/. Ha felkeressük, nem is csalódunk: tényleg van rajta valami. Szó szerint. Micsoda elpocsékolása egy remek domain névnek!

Hozzászólások