Fotó és tanulság: a mikróban kigyullad a mobil

Fotó és tanulság: a mikróban kigyullad a mobil

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Miután Írországból egy önmagától kigyulladt Samsung Galaxy S III-ról érkezett jelentés, a gyártó vizsgálatot indított az ügyben. Kiderült, a felhasználó által elmesélt története nem egészen volt kerek - kihagyta belőle a mikrosütőt.

Éppen autós tartóban volt az a fehér Samsung Galaxy S III, amiből hirtelen lángok csaptak elő - állította a mobil tulajdonosa még júniusban. A Samsung az incidens után vizsgálatot indított, az eset kapcsán megjelent közlemény szerint külsős tűzvédelmi szakembereket is bevetett, hogy kiderüljön mi történt a készülékkel.

A szakértők megállapították, hogy a telefon külső hőforrásnak volt kitéve, ami valószínűsíthetően egy mikrohullámú sütő volt. "Az egyetlen út, hogy a rögzítetthez hasonló kárt lehessen okozni egy készülékben, az az, hogy az eszközt vagy részegységeit mikrohullámú sütőbe helyezzük" - áll a jelentésben.

Az eset után a felhasználó beismerte a dolgot: a mobil előzőleg vízbe esett és "valaki" ilyen úton próbálta megjavítani. Úgy tűnik, nem sikerült neki.